Suriyeliler muhtar ve azalarını seçti

Suriyeliler muhtar ve azalarını seçti -Kilis Valisi Tapsız: -Suriyeli kardeşlerimize ilk gerçek demokrasi deneyimini yaşatması açısından tarihi öneme haiz bu seçimlerin, Türk ve Suriye halkları arasındaki kardeşliği güçlendirmesini


KİLİS (A.A) - Kilisteki konteyner kentte kalan Suriyeliler, muhtar ve azalarını seçti.
     Vali Tapsız, konteyner kentte dün gerçekleştirilen seçimle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, barınma merkezinde 6 mahalleden muhtarlık ve azalık için aday olan 60 Suriyeli için sandık başında serbest ve özgür bir biçimde oy kullanabildiğine şahit olduğunu söyledi.
     Seçimle ilgili değerlendirmelerde bulunan Tapsız, şöyle konuştu:
     6 bölgede yapılan seçimlerde her sandık başında 5 görevli olmak üzere toplam 30 personel görev aldı. Ayrıca her sandık kurulunda seçmenlere yardımcı olmak üzere Arapça bilen bir öğretmen ve birer de tercüman yer aldı. Seçim sonuçları Valiliğimiz bünyesinde kurulan ve 5 kişiden oluşan seçim kurulu tarafından değerlendirildi. Bu süreçte barınma merkezimizde herhangi bir asayiş olayının yaşanmaması, tam tersine bir bayram havasının hakim olması bizleri sevindirdi.
    
     -Kadınlar seçime ilgi gösterdi-
    
     Seçime beklenenden fazla ilgi gösterildiğini ve katılım oranının yüksek olduğunu dile getiren Tapsız, özellikle kadın seçmenlerin ilgisinin herkesin dikkatini çektiğini belirtti.
     Tapsız, Kadın seçmen sayısının beklenenden fazla olması, Suriyeli kadınların demokratik haklarına sahip çıktıklarını göstermesi açısından önem taşıyor dedi.
     Seçim sonuçlarını açıklayan Tapsız, Atatürk Mahallesi 1. bölgeden Muhammed Nizar Nedcar, Atatürk Mahallesi 2. bölgeden Hasan Mustafa, Cumhuriyet Mahallesinden Nadir Feydo, Fatih Mahallesinden Beşir Alito, Mehmet Akif Mahallesinden Hammami Hacci ve Osmangazi Mahallesinden İbrahim Hermuş en yüksek oyu alarak muhtar seçilmişlerdir diye konuştu.
     Seçim sonucunda oluşacak 18 kişilik İdare Meclisinin, kendi içinden meclis başkanını ve 5 kişilik komisyonu seçeceğini vurgulayan Tapsız, şunları kaydetti:
     Söz konusu komisyon, barınma merkezinde güvenlik, sağlık, eğitim, din ve altyapı alanlarında görev yapacak. Seçimin sonucunu göre İdare Meclisi başkan ve komisyon üyeleri en yakın zamanda İdare Meclisi tarafından seçilecek ve işbaşı yapacak. Suriyeli kardeşlerimize ilk gerçek demokrasi deneyimini yaşatması açısından tarihi öneme haiz bu seçimlerin, Türk ve Suriye halkları arasındaki kardeşliği güçlendirmesini, işbirliği ve dayanışmayı artırmasını dileriz.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyeliler muhtar ve azalarını seçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER