Suriyelileri misafir eden okullar eğitime hazırlanıyor

Suriyelileri misafir eden okullar eğitime hazırlanıyor -Nizipte Türkiyeye sığınanların bir süre barındığı okullar, Suriyelilerin çadır kente sevkinin ardından eğitim-öğretim sezonuna hazırlanıyor -İlçe Milli Eğitim Müdürü Gündeş:


GAZİANTEP (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Nizip ilçesindeki okulların pansiyonlarında kalan Suriyelilerin çadır kentte sevk edilmelerinin ardından okullarda temizlik ve bakım onarım çalışması başlatıldı.
     Türkiyeye sığındıktan sonra Nizip ilçesinde pansiyonu bulunan 4 okula yerleştirilen 803 Suriyelinin, 15 gün kaldıkları eğitim kurumlarından Karkamış ilçesinde yapımı tamamlanan çadır kentte sevk edilmelerinin ardından, bu okullar yeni döneme hazırlanıyor.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyelilerin çadır kente sevk edilmesinin ardından kaldıkları pansiyon ve okullarda temizlik ve bakım onarım çalışması başlattıklarını söyledi.
     Kısa bir süre sonra başlayacak 2012-2013 eğitim-öğretim yılı öncesi okulların temiz ve düzenli bir şekilde yeni öğretim yılına hazırlanması için çalıştıklarını ifade eden Gündeş, şunları kaydetti:
     15 günlük bir zaman dilimi içerisinde ilçemizde bulunan ve pansiyonu olan 4 okulumuzu Suriyeden gelen misafirlere ayırmıştık. Geçen hafta sonu itibariyle Suriyeli vatandaşların kamplara sevk edilmelerinin ardından kaldıkları okullarla ilgili temizlik, boya, badana ve bakım onarım çalışması başlattık. Şu an itibariyle çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan bu çalışmaların bu hafta sonu itibariyle son bulması üzerine Suriyelilerin kaldığı 4 okulumuz zamanında eğitim öğretime hazır hale getirilmiş olacaktır.
     Bu arada, Nizipte Birecik Barajı yakınındaki 250 dönümlük arazi üzerine kurulacak çadır kentteki çalışmaların da süratle devem ettiği ve Türk Kızılayının da gelecek haftadan itibaren çadır kurma işlemine başlayacağı öğrenildi.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Zeynep Yücetaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Suriyelileri misafir eden okullar eğitime hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER