Suşehrinden kısa kısa

Suşehrinden kısa kısa


SİVAS (A.A) - Suşehri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Grundtvig Projesi kabul edildi.
     Suşehri Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Portekiz, İtalya, Almanya, Romanya ve Türkiye ortaklığı ile hazırlanan Yetişkinlerde Sağlıklı Yaşam Becerilerini Geliştirme Projesinin ilk toplantısının, 12-16 Kasım 2012 tarihleri arasında Portekizde yapılacağını söyledi.
     Portekizde yapılacak etkinliklerde Vidigueria şehri yöneticileri ile buluşacaklarını ve projeyle ilgili toplantı yapacaklarını söyleyen Özdemir, Portekiz ziyaretimizden sonra, 2013 yılı Mart ayında İtalyaya bir seyahat düzenleyeceğiz ve İtalyada projeyle ilgili çalışmaları tartışacağız dedi.
    
     -Suşehri Emniyet Müdürü İratçıdan esnafa uyarı-
    
     Suşehri Emniyet Müdürü Cevat İratçı, pazar esnafını ziyaret etti. Sahte paraya karşı esnafları uyaran İratçı, Son günlerde Sivas genelinde münferit olarak sahte para olaylarının arttığı gözlenmektedir. Sahte para ve yankesicilik olaylarına karşı esnafımız uyanık olmalı dedi.
     Sahte paranın görevlilere bildirilmesini isteyen İratçı, bu gibi durumlarda vatandaşlardan 155 Polis İmdat Hattını aramalarını istedi.
    
     -Suşehrinde 380 çiftçinin kredi borçları ertelendi-
    
     Suşehri ilçesinde, 380 çiftçinin kredi borçlarının ertelendiği belirtildi. Suşehri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Arif Küsmüş yaptığı yazılı açıklamada, afet nedeniyle zarar eden çiftçilerin borçlarının ertelenmesi için Suşehri ilçesinden 391 çiftçinin başvuru yaptığını anımsattı.
     2011-2012 yılı borç erteleme kararnamesinden dolayı alınan dilekçelerde yapılan kontroller neticesinde 380 çiftçinin borcunun ertelendiğini söyleyen Küsmüş, çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelendiğini kaydetti.
    
     -Bir firma, kuruluş yılını pilav dağıtarak kutladı-
    
     Zara ilçesine bağlı Şerefiye beldesinde su paketleme tesisi bulunan bir firmanın Suşehrinde bulunan bayisi, birinci kuruluş yıl dönümünde 600 kişiye pilav ve ayran ikramında bulundu.
     Gönüloğlu Mahallesi Gürsel Sokakta düzenlenen pilav gününde konuşan su firmasının Genel Müdürü Hüseyin Silsüpür, Karadeniz Bölge Bayisi sahibi olan Ahmet Özkanın bayiliğinin birinci yıl dönümünde güzel bir etkinlik yaptığını söyledi.
     Pilav dağıtımına, İlçe Emniyet Müdürü Cevat İratçı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Suşehrinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER