Suşehrinden kısa kısa

Suşehrinden kısa kısa -İlçede 15 bin fidan toprakla buluşturulacak


SİVAS (A.A) - Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, ilçede 15 bin fidanın toprakla buluşturulacağını söyledi.
     Sivas Orman İşletme Müdürü Mahmut Tülay ve Fidanlık Müdürü Sefa Duman, Suşehri Kaymakamı Mehmet Demirali makamında ziyaret etti. Demiral, Orman İşletme Müdürlüğünce ilçeye 15 bin adet yetişmiş fidan tahsis edildiğini, bu fidanların okul ve cami bahçeleri ile uygun görülecek diğer kamu kurumlarının bahçelerine dikileceğini belirtti.
     Suşehri Belediyesi Kılıçkaya Barajı Sosyal Tesisleri yolunun kenarında da ağaçlandırma çalışmaları yapacaklarını anlatan Demiral, Göreve geldiğim günden bu yana Suşehri Belediyesi Kılıçkaya Barajı Sosyal Tesislerinin bulunduğu yolun ağaçlandırılması konusunda düşüncem vardı. Çünkü belediyemiz tarafından o bölgeye güzel bir sosyal tesis yapıldı. Vatandaşlarımız oraya piknik yapmak, eğlenmek amacıyla yoğun ilgi gösteriyor. Kılıçkaya Barajı Sosyal Tesislerine giden 15 kilometrelik yolun sağ ve sol kenarında ağaçlandırma çalışması hiç yapılmamış. Biz de o yolu Sivas Orman İşletme Müdürlüğümüzün tahsis ettiği fidanlarla ağaçlandırmayı planlıyoruz. Çevremiz artık daha yeşil, daha güzel olacak diye konuştu.
     Demiral, Tülay ve Dumana teşekkür etti.
    
     -Suşehrinde altyapı çalışmaları
    
     Suşehri Belediyesi, altyapı çalışmalarına devam ediyor.
     Çalışma yapılan bölgelerde incelemelerde bulunan Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, altyapı çalışmalarının kış boyunca devam edeceğini söyledi.
     Suşehrinin altyapısının tamamen yenileceğini ifade eden Sel, Altyapı ihalesini alan firma yetkilileri çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Camiorta Mahallesinde devam eden altyapı çalışmaları, bu bölgede tamamlanmasının ardından Sivas Caddesinde devam edecektir dedi.
     Çalışma yapılan bölgelerde ister istemez birtakım sıkıntılar yaşandığını dile getiren Sel, Kanalizasyon çalışmalarıyla birlikte içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmalarımız da yapılmaktadır. Bu nedenle, içme suyu hattı yenileme çalışmaları esnasında su kesintileri meydana gelmektedir. Vatandaşlarımızın sabırlı olmalarını istiyoruz diye konuştu.
    
     -Lise öğrencileri Belediye Başkanı Seli ziyaret etti
    
     Suşehri Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe Bölümü öğrencileri, Belediye Başkanı Sedat Seli ziyaret etti.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kuru ve okul müdürü Şevki Yüksel ile Sedat Seli makamında ziyaret eden öğrenciler, Selden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Sel, Her vatandaşın, başarılı olacağı bir iş konusunda kendisine bir hedef koyması gerekiyor. Bu hedef uğruna çalışırsanız başarılı olursunuz dedi.
     Belediye olarak eğitime önem verdiklerini belirten Sel, okul bahçelerini park haline getirmek için çalıştıklarını ifade ederek, bu konuda çalışmalara devam ettiklerini söyledi.
     Öğrencilere belediye meclis salonunu ve Suşehri Vadi İlçeleri Katı Atık Birliği Salonunu gezdiren Sel, meclisin ve birliğin çalışmaları hakkında öğrencileri bilgilendirdi.
     Sel, çeşitli hediyeler verdiği öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Suşehrinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER