Suşehri yöresine en uygun buğday belirlendi

Suşehri yöresine en uygun buğday belirlendi -İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ramazan Ersin, Suşehri ve civarında Pehlivan ve Kızıltan buğday çeşitlerinin verimli olacağını bildirdi


SİVAS (A.A) - Suşehri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ramazan Ersin, Suşehri ve civarında Pehlivan ve Kızıltan buğday çeşitlerinin verimli olacağını bildirdi.
     İlçede 3 yıldır hububat alım ve satım işiyle de uğraşan Ersin, Suşehri bölgesinde yetiştirilen buğdayın hem kalitesini hem de verimini arttırmak için yaptığı çalışmaların sonuçlandığını belirtti.
     Bu yıl, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arazisine deneme amaçlı ekilen 6 çeşit buğdaydan en kaliteli ve en çok verim elde edilenin Pehlivan ve Kızıltan çeşidi olduğunu kaydeden Ersin, 3 yıl gibi kısa bir süre önce bu hububat alım satım işine girdim. Bu işe girdiğimde eksik veya yanlış uygulamalar neticesinde buğday hasadından faydalanamadığımızı fark ettim dedi.
     Geçen yıl İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileriyle 600 metrekare alan üzerine ayrı ayrı 6 çeşit buğday ekimi yaptıklarını anlatan Ersin, bu sezon hasadını yaptıkları 6 çeşit buğdayın numune olarak Sivasa gönderildiğini, yapılan araştırma neticesinde yöre için Pehlivan ve Kızıltan çeşitlerinin uygun olduğunu öğrendiklerini kaydetti.
     Ersin, Çıkan sonuçlar bizi çok mutlu etti. Çünkü susuz alanda bire 20 verim aldık. Yöremizde çiftçilik bilinçli yapılırsa toprak analizleri, gübreleme ve buğday çeşidi doğru tercih edildiğinde hem kalitesinde hem de hasadında ürününüzün yüzde 100 karşılığını alıyorsunuz diye konuştu.
     İlçedeki üretilen buğdayın kalitesiz olduğunu, bu nedenle değerinin de düşük olduğunu anlatan Ersin, Bu memlekette bir potansiyel var. Ama burada çiftçilikle uğraşan çiftçilerimize örnek olmak için ve bu yörede bu buğdayın kalitesini arttırmak için bu çalışmaların yapılmasında öncülük yaptım. Nihayet amacıma ulaştım dedi.
    
     Muhabir: Faruk Kara / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Suşehri yöresine en uygun buğday belirlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER