TAB Yönetim Kurulu Üyesi ve Hatay

TAB Yönetim Kurulu Üyesi ve Hatay Arıcılar Birliği Başkanı Ekici: Hatay Türkiyenin bal üretiminin yüzde 10unu gerçekleştiriyor


HATAY (A.A) - Türkiye Arıcılar Birliği (TAB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Hatay Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Ekici, Türkiyenin bal üretiminin yüzde 10unu Hataylı arı üreticileri tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.
     Ekici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl mevsim şartlarının uygun olmaması nedeniyle bal üretimde ciddi ölçüde düşüş gerçekleştiğini belirtti.
     Hatayda birliğe kayıtlı 770 arı üreticisi ve 100 bin kovan bulunduğunu ifade eden Ekici, Hataylı üreticiler olarak geçen yıl 800 ton bal üretimiyle Türkiye bal üretiminin yüzde 10unun Hataydan sağlandığını kaydetti.
     Ekici, üreticilere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düşük faizli olarak banka kredisi ödemelerinin 1 yıl ertelenmesi için Türkiye Arıcılar Birliği olarak girişim başlattıklarını belirtti.
     Konunun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylandığını müjdeleyen Ekici, 81 ilde Arı Kayıt Sistemine üye arıcıların bu kanundan önümüzdeki günlerde il ve ilçe müdürlüklerine müracaat ederek faydalanabileceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Hatay / Abdulgafur Kılıç
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber TAB Yönetim Kurulu Üyesi ve Hatay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER