Tacikistanın Ankara Büyükelçisi Şaripov Konyada

Tacikistanın Ankara Büyükelçisi Şaripov Konyada


KONYA (A.A) - Bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Konyaya gelen Tacikistanın Ankara Büyükelçisi Farruh Homiddinoviç Şaripov, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyüreki ziyaret etti.
     Şaripov, ziyarette, Mevlananın Tacikistan ile Konya arasında önemli bir bağ olduğunu vurgulayarak, Tacikistanda her yıl 30 Eylülde Mevlananın doğum gününü kutladıklarını ifade etti.
     Tacikistan ile Konya arasında ekonomik ve kültürel işbirliğinin artırılmasını amaçladıklarını dile getiren Şaripov, Kulob şehri ile Konya arasında kardeş şehir ilişkisi kurmak istediklerini vurguladı.
     Şaripov, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahmanın da Şeb-i Arus törenlerine katılmak için Konyaya gelmek istediğini sözlerine ekledi.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Hazreti Mevlananın iki ülkenin müşterek değeri olduğunu, onun mesajını dünyaya ulaştırmak için özel bir çaba gösterdiklerini kaydetti.
     Şeb-i Arus törenlerini bir dünya sevgi kongresi haline getirmeye gayret gösterdiklerini belirten Akyürek, Bu manada Sayın Cumhurbaşkanının Konyayı ziyaretlerinin ülkeler arasındaki ilişkiyi daha da kuvvetlendirecektir dedi
     Ziyaretin sonunda karşılıklı hediyeler takdim edildi.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Tacikistanın Ankara Büyükelçisi Şaripov Konyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER