Talasta kişi başına düşen yeşil alan

Talasta kişi başına düşen yeşil alan 6 metrekareyi aştı


KAYSERİ (A.A) - Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, geçen yıl kişi başına düşen 5,9 metrekare yeşil alan oranının bu yıl 6,3e yükseldiğini bildirdi.
     Yıldırım, Mevlana ve Yenidoğan mahallelerini birbirine bağlayan Yavuz Sultan Selim ve Mehmet Akif caddelerindeki refüjlerin ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceledi.
     Çalışmalarla ilgili bilgi alan ve fidan diken Yıldırım, 110 bin nüfuslu Talasta geçen yıl kişi başına 5,9 metrekare yeşil alan düştüğünü, bu yıl oranın 6,3 metrekareye yükseldiğini belirterek, şu bilgileri verdi:
     Tüm çalışmalar Talasın modern ve tarihi yapısına uygun devam ediyor. Yol, kaldırım ve yeşil alan çalışmaları şehrimize yakışır sonuçlar getiriyor. Tüm mahallelerimizde olduğu gibi Mevlana Mahallesinde de yapılan çalışmalar takdir topluyor. Burada yol, kaldırım çalışmasıyla beraber, aydınlatma, kanal, su ve MOBESE çalışması da var. Kayseri ve Civarı Elektrik A.Ş ile KASKİye teşekkür ediyorum. Bu çalışmaları asıl güzelleştiren ise Talasın yeşil dokusu. Bu anlamda refüjlerde 1,5 kilometre ve 5 bin metrekare alanda yeşil bant çalışması yapılıyor. Klasik çimleme sisteminin yanı sıra farklı türdeki fidanlarla ağaçlandırma yapılıyor. İnşallah bunların hepsi yeşil Talasa daha da değer katacak. Talasta kişi başına düşen yeşil alan 6,3 metrekare oldu. Bunu hızla artırıyoruz.
    
     Muhabir: Doğan Koca
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Talasta kişi başına düşen yeşil alan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER