Talasta kitap okuma seferberliği

Talasta kitap okuma seferberliği


KAYSERİ (A.A) - Talas Belediyesi Kadın Meclisi tarafından ilçedeki kadınlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla kampanya başlatıldı.
     Kampanyanın başlaması nedeniyle Nevin Akyurt Kadın Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, eşi Aynur Yıldırım, Kadın Meclisi Başkanı Zübeyde Ülgen ve çok sayıda kadın katıldı.
     Rifat Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, kitap okumanın zevkinin biraz geç anlaşıldığını anlattı.
     Kitap okumanın önemine dikkati çeken Başkan Yıldırım, şöyle konuştu:
     Okuyanla okumayan elbette bir olmaz. Özellikle annelerimiz, geleceğimiz yavrularımız için okumalılar ve okuma alışkanlığını çocuklarına da aşılamalılar. Hanım kardeşlerimiz özellikle oturma günlerini okuma günlerine çevirmeliler. Komşuluk, akrabalık ve dostluk adına oturmalar devam etmeli, fakat bunun için okumaya da zaman ayrılmalı. Ayrıca bu proje okullarda velilerin de içinde olacağı bir çalışmaya dönüşmeli. Okumak emektir, emek çok kıymetlidir. Buradan tüm Türkiyedeki hanımlara önemli bir mesaj verilerek öncülük oluşuyor. Bütün anne ve kadınlarımızı okutmak için bıkmadan bu işe devam etmeliyiz. Bizler hem okuyalım, hem de okutalım ama, okuduklarımızı da mutlaka paylaşalım. Paylaşmadan olmaz.
     Konuşmaların ardından Başkan Yıldırım, toplantıya katılan kadınlara Bebeğim ve Ben adlı kitabı hediye etti.
    
     Muhabir: Doğan Koca
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Talasta kitap okuma seferberliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER