Talasemi hastası Suriyeli Miled bebek yardım

Talasemi hastası Suriyeli Miled bebek yardım bekliyor -Ülkesindeki olaylardan kaçarak 3 çocuğu ve eşiyle birlikte Türkiyeye sığınan Suriyeli Rane Acec, talasemi hastası 7 aylık bebeği Miled için yardım istiyor (Fotoğraflı-


HATAY (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeli ailenin 7 aylık talasemi hastası bebeği, kendisine uzanacak yardım eli bekliyor.
     Akraba evliliği sonucu ortaya çıkan, sürekli kan nakli gerektiren ve hayat boyunca tedavisi devam eden talasemi hastalığına daha 4 aylıkken yakalanan Miled bebek, ülkesindeki savaştan ve minik bedenindeki rahatsızlıktan habersiz annesinin kucağında hayata gülümsüyor.
     İdlipin Ariha kentinde yaşayan ve ülkesindeki olaylardan sonra Türkiyeye sığınan 26 yaşındaki Rane Acec, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlerinin bombalanması üzerine eşi ve 3 çocuğuyla birlikte Asi Nehrini geçerek Hatayın Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesine geldiklerini anlattı.
     Yaklaşık bir aydır Türkiyede olduklarını ifade eden Acec, talasemi hastası minik bebeği Miled için endişelendiğini kaydetti.
     Daha önce talasemi hastalığından biri 8 aylık, diğeri 11 aylık iki bebeğini kaybettiğini, Miledin de 4 aylıkken aynı hastalığı taşıdığını öğrendiğini vurgulayan anne Acec, şunları söyledi:
     Ülkemizdeki durumun kötü olması nedeniyle hastaneler çalışamıyor. Miled 4 aylıkken talasemi hastası olduğunu öğrendik. Ama tedavi ettiremedik. Savaş yüzünden ülkemizde doktor, ilaç yok, hiçbir şekilde sağlık hizmeti verilmiyor. Daha önce de 2 bebeğimi aynı hastalıktan kaybettim, o zamanlar maddi sıkıntılardan tedavilerini karşılayamadım. Miledimi de kaybetmek istemiyorum. Her geçen gün durumu kötüye gidiyor. Tedavisi için de yeterli paramız yok. Bir anne olarak bebeğimin sağlığına kavuşmasını istiyorum. Türkiye halkı merhametli, bizlere kapılarını açtı. Bebeğimin sağlığına kavuşması için yardım bekliyorum.
     Hacıpaşa beldesinde eşi ve çocuklarıyla tek odası olan bir evde kaldıklarını ifade eden Acec, talasemi hastası bebeğinin gözlerinin önünde eridiğini kaydetti.
     Miledin sürekli ateşlendiğini ve cildinde kızarıklıkların meydana geldiğini dile getiren Acec, bir an önce kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediklerini belirtti.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Talasemi hastası Suriyeli Miled bebek yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER