Tarihi Ceneviz Kalesinin duvarlarındaki çökmeler

Tarihi Ceneviz Kalesinin duvarlarındaki çökmeler -Akçakoca Belediye Başkanı Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanlığının kalenin çöken duvarları için restorasyon ve sağlamlaştırma çalışması yapacağını bildirdi


DÜZCE (A.A) - Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, ilçedeki tarihi Ceneviz Kalesinin bir bölümünde meydana gelen çökmeler nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığının restorasyon ve güçlendirme çalışması başlatacağını bildirdi.
     Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarihi Ceneviz Kalesinin onarımı için Kültür Bakanlığına başvurduklarını belirterek, talepleri üzerine Bakanlığın çöken duvarların restorasyon ve sağlamlaştırması konusunda bir çalışma yapacağını kaydetti.
     Ceneviz Kalesi için Avrupa projesinden de yararlanmaya çalışacaklarını dile getiren Albayrak, Avrupa Birliği projelerinden faydalanmamın bir yolu, Avrupa Birliğine bağlı bir ülkenin ilçesi ile kardeş belediye olmak. Kardeş belediye olduğumuz takdirde onlar gelip projelerini yapıyor ve bu projeyi Avrupa Birliğine sunup bu konu için yardım alabiliyorlar. Bu amaçla hafta sonu Avrupaya gitmeye karar verdik dedi.
    
     Muhabir: Soner Şen / Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Tarihi Ceneviz Kalesinin duvarlarındaki çökmeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER