Tarihi değirmenin çarkları elektrik üretmeye hazırlanıyor

Tarihi değirmenin çarkları elektrik üretmeye hazırlanıyor -Konyanın Beyşehir ilçesine bağlı Adaköy beldesinde bulunan su değirmeninin çarkları, elektrik enerjisi üretmeye hazırlanıyor


KONYA (A.A) - Beyşehire bağlı Adaköy beldesinde bulunan değirmenin çarkları, elektrik enerjisi üretmeye hazırlanıyor.
     Adaköy belde Belediye Başkanı Nihat Ulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldenin Pazaryeri Köprüsü mevkiinde bulunan su değirmeninin çok eski bir yapı olduğunu söyledi.
     Geçmişte İpek yolu üzerinde olması nedeniye Akdenizden İç Anadoluya geçen insanların değirmenin bulunduğu alanı bir durak yeri olarak kullandığını ifade eden Ulu, şunları kaydetti:
     Burada pazar yeri kurulurmuş ve adını da oradan almış. Biz buranın geçmişteki bu özelliğini canlandırmaya çalışıyoruz. Burada değirmenin hemen önündeki kaynak da projelendirildi ve halen içerisinde ördek ve kazların yüzdüğü, etrafına güzel görüntüler yansıtan suni bir şelale oluşturuldu. Buradaki su aynı zamanda sulamada kullanılmaktadır. Biz bu değirmenin önündeki su kaynağı imkanlarını da değerlendirerek enerji üretiminde kullanmak istiyoruz. Değirmenimizi nostaljik olarak onardık, çarkı da dönüyor. Bu dönen çarktan bir enerji üretmeyi düşünüyoruz. Şu ana kadar herhangi bir fizibilite çalışması yapmış değiliz ama bu projeyi en kısa sürede hayata geçireceğiz.
     Ulu, üretmeyi planladıkları enerjiyi aydınlatma ve içme suyu pompasının çalıştırılmasında kullanacaklarını bildirdi.
    
     Muhabir : Şeref Yaşar
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Tarihi değirmenin çarkları elektrik üretmeye hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER