Tarihi Eşrefoğlu Camisini kitabıyla anlattı

Tarihi Eşrefoğlu Camisini kitabıyla anlattı -Anadoludaki ahşap direkli camilerin en büyüğü olan Beyşehirdeki Eşrefoğlu Camisinin İmam Hatibi İsmail Efe, 714 yıllık caminin mimari ve tarihi özelliklerini yazdığı kitabıyla anlatıyo


KONYA (A.A) - Anadoludaki ahşap direkli camilerin en büyüğü olan Konyanın Beyşehir ilçesindeki Eşrefoğlu Camisinin İmam Hatibi İsmail Efe; caminin mimari ve tarihi özelliklerini en ince ayrıntısına kadar yazdığı kitabıyla ziyaretçilere aktarıyor.
     Efe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu kitap üzerinde yaklaşık 5 yıldır çalıştığını söyledi.
     Kitapta Beyşehir tarihi ve Eşrefoğlu Beyliğinden de kısaca bahsettiğini ifade eden Efe, Camiye, son yıllarda ziyaretçi sayısında ciddi bir artış yaşanıyor. Ziyaretçi sayısı arttıkça, bu alanı tanıtacak bir kitabın ihtiyaç olduğunu anladık. Ziyaretçilerimiz, anlatmış olduğumuz bilgilerin bulunduğu, yazılı bir kaynak istiyordu dedi.
     Kitapta Eşrefoğlu Camisinin yanı sıra Bedesten, Hamam, İsmail Ağa Medresesi, Kale Kapısı ve İçerişehir Mahallesinde bulunan Demirli Mescitin tarihi ve yapısal özellikleriyle ilgili bilgilerin de olduğunu aktaran Efe, Kitapta diğer kaynaklarda olmayan, caminin bilinmeyen farklı yönlerine de yer verdik dedi.
     Kitapta görselliğe de çok önem verildiğini belirten Efe, cami ve çevresi ile ilgili birçok eserin profesyonel fotoğrafçılar tarafından çekilmiş fotoğraflarının da bulunduğunu vurguladı.
     Efe, kitap sayesinde Eşrefoğlu Camisine gelecek ziyaretçilerin kimseye ihtiyacı olmadan rahatlıkla cami ve külliyeyi gezebileceğini dile getirdi.
     Anıtsal taç kapısı, eşsiz mihrap ve minberi, üstün ahşap ve çini işçiliği ile Selçuklu mimarisinin en önemli örnekleri arasında gösterilen Eşrefoğlu Camisi, 714 yıl önce Anadoluda inşa edilen ve günümüze kadar gelebilen ahşap direkli, en büyük ve orijinal cami olma özelliğini taşıyor.
     Cami, her biri sanat eseri ahşap işlemeleriyle ziyaretçileri adeta büyülüyor.
    
     Muhabir: Adem Mızrak / İbrahim Yozoğlu / Murat Aslan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Tarihi Eşrefoğlu Camisini kitabıyla anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER