Tarihi Gürsu Değirmeni yeniden hayat bulacak

Tarihi Gürsu Değirmeni yeniden hayat bulacak


BURSA (A.A) - Tarihi Gürsu Değirmeninin, aslına uygun olarak restore edileceği bildirildi.
     Gürsu Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi ve Gürsu Belediyesinin ortaklaşa yürüttükleri çalışmalarla, tarihi değirmenin kamulaştırılmasında sona gelindi.
     Gürsuda, Anıtlar Kurulu tarafından tescil edilen tarihi yapılar arasında yer alan Değirmen, aslına uygun olarak yeniden inşa edilerek, lokanta ve müze olarak kullanıma açılacak.
     Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, ilçenin tarihi değerlerinin korunması konusunda büyük hassasiyet gösterdiklerini ifade ederek, toplumların varlıklarını sürdürmesinin tarihi ve kültürel mirasların korunmasıyla mümkün olduğunu belirtti.
     Özcü, ilçenin sahip olduğu tarihsel geçmişin simgelerini yaşatma ve geleceğe taşımanın herkesin görevi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Tarihi Gürsu Değirmeni, benim annemin de mısır öğüttüğü, çocukluğuma dair anılarımda yeri olan, bu nedenle de Gürsunun o dönemlerine dair yaşanmışlıkları olan tüm hemşehrilerim gibi benim için de manevi değeri bulunan önemli bir zenginliğimiz. Değirmenin aslına uygun olarak yeniden hayat bulması yönünde, Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda, bu tarihi değerimiz yeniden hayat bulacak.
     Değirmenin içerisinde yer alan, iki adet değirmen taşı, buğday çepel ayırma makinesi, buğday yıkama makinesi, buğday kurutma makinesi, buğday aktarma boruları, tek silindirli dizel motor ve ipek un eleme makinesi ile sol yan cephesinde bulunan değirmen çarkı, kullanılır hale getirilecek.
    
     Muhabir : Bursa
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Tarihi Gürsu Değirmeni yeniden hayat bulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER