Tarihi namazgahta kadir gecesi

Tarihi namazgahta kadir gecesi


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kadir Gecesinde AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ve Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ile birlikte tarihi namazgahta teravih namazını kıldı.
     Akyürek, Musalla Mezarlığında bulunan tarihi namazgahtaki kıldığı teravih namazının ardından yaptığı açıklamada, İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik etti.
     Konyada büyük bir Ramazan coşkusu yaşandığını, çok sayıda etkinlik yapıldığını belirten Akyürek, bu ayda komşuluk ilişkilerinin güçlendiğini ve insanlar arasındaki kardeşliğin arttığını ifade etti.
     Binlerce vatandaşın Selçuklu namazgahında Kadir Gecesini geçirmesinin anlamlı olduğunu dile getiren Akyürek, Selçuklu Sultanları buradan ordularını sefere uğurlamış, Cuma ve bayram namazlarını kıldırmış. Restore ederek yeniden hayata geçirdiğimiz bu mekanda bayram namazını da hep birlikte kılacağız dedi.
     AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı da Ramazan ayını Konyada yaşamanın bir ayrıcalık, Kadir Gecesini namazgahta eda etmenin de başka bir güzellik olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Tarihi namazgahta kadir gecesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER