Tarihi namazgahta teravih coşkusu

Tarihi namazgahta teravih coşkusu -Osmanlı İmparatorluğunun ilk dönemlerinde orduların sefere gidiş ve dönüşlerinde topluca namaz kılmak için kullandığı 600 yıllık tarihi namazgahta teravih heyecanı yaşanıyor


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun olarak yenilenen ve Osmanlı İmparatorluğunun ilk dönemlerinde orduların sefere gidiş ve dönüşlerinde topluca namaz kılmak için kullandığı 600 yıllık tarihi namazgahta teravih heyecanı yaşanıyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Bursalı komutanlardan Gazi Umurbey tarafından ordu sefere çıkmadan önce toplu dua edilmesi maksadıyla açık araziye mermerden inşa edilen 600 yıllık namazgah, yeniden düzenlenmesiyle geçen yıl ibadete açıldı.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarih, kültür ve medeniyet başkenti Bursanın tüm güzelliklerinin ortaya çıkartılması için gerekli tüm faaliyetleri yoğun şekilde sürdürdüklerini ifade etti.
     Bursanın yaşayan kültür ve tarih şehri olmasının en büyük hedefleri olduğunu dile getiren Altepe, Tarihi namazgahı da yıllar sonra belirlediğimiz bu hedefler doğrultusunda orijinal haliyle tekrar düzenledik. Sadece namazgah alanıyla yetinmeyip, çevresini de park olarak değerlendirip halkın kullanımına sunduk dedi.
     Altepe, yenilenen namazgahın asli vazifesini görmesinin yanında Bursalılar için yeni bir buluşma mekanı haline geldiğini de vurgulayarak, Bölgenin ismi namazgah fakat burası namaz kılınmasının yanında herkes için buluşma mekanı oldu. Aileler ve akrabaların yanı sıra çevre semtlerden insanlar da yenilenen bu mekan içerisinde bir araya gelmeye başladı ifadesini kullandı.
     Vatandaşlar, namazgahta kılınan teravih ile 600 yıl öncesinin geleneğini yeniden yaşamaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Tarihi namazgahta teravih coşkusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER