Tarım Kredi Kooperatifleri Ardahan İl Müdürü

Tarım Kredi Kooperatifleri Ardahan İl Müdürü Kara: Çiftçimizin saman ihtiyacını gidermek için bakanlıktan Macaristandan ithal izni aldık


ARDAHAN (A.A) - Tarım Kredi Kooperatifleri Ardahan İl Müdürü Kenan Kara, Çiftçimizin saman ihtiyacını gidermek için bakanlıktan Macaristandan ithal izni aldık dedi.
     Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahanda ve diğer bazı illerde yaşanan kuraklık ve saman sıkıntısından dolayı Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği olarak Macaristandan saman ithalatının kararlaştırıldığını söyledi.
     Bir hafta içinde 3 bin ton samanın ülke geneline, 300 tonunun ise Ardahana getirileceğini ifade eden Kara, şunları kaydetti:
     Şu an 3 bin tonu kesin, 2 bin tonu da opsiyon olarak gelmesi için bağlantı kuruldu. İlk olarak Macaristanda daha sonra İtalya, Gürcistan, Ukrayna ve Bulgaristanda da getirilecek. Gelen balyalar 10-25 kilogram ve sıkıştırılmış olacak.
     Kara, samanını en geç bu ayın ilk haftasında geleceğini belirterek, Çiftçimizin saman ihtiyacını gidermek için bakanlıktan aldığımız karar çok önemli. Macaristandan ithal izni almamız çiftçimizi rahatlatacaktır- diye konuştu.
     Kurum olarak üyelerden talepleri almaya başladıklarını belirten Kara, vatandaşın talebe olumlu yanıt verdiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Günay Nuh
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Tarım Kredi Kooperatifleri Ardahan İl Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER