Tarım Öğretiminin 165. yıldönümü

Tarım Öğretiminin 165. yıldönümü -ERÜ Seyrani Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kırnak: Tarım, geniş bir bilgi birikimi gerektiren, ileri teknolojiden yararlanma esasına dayalı, insan ve doğa ilişkilerini dengeleyen, ekonomik


KAYSERİ (A.A) - Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Halil Kırnak, tarımın geniş bir bilgi birikimi gerektiren, ileri teknolojiden yararlanma esasına dayalı, insan ve doğa ilişkilerini dengeleyen, ekonomik koşullara uygun olarak sürdürülmesi gereken önemli bir sektör olduğunu bildirdi.
     Prof. Dr. Kırnak, Tarım Öğretiminin 165. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, tarih boyunca çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapan Anadoluda tarımsal faaliyetlerin yoğun şekilde yapıldığını belirtti.
     Günümüzde ise tarımın Türkiye ekonomisindeki öneminin nispi olarak azaldığına dikkati çeken Kırnak, şunları kaydetti:
     Yurtiçi gıda gereksiniminin karşılanması, sanayi sektörüne girdi temini, ihracat ve yarattığı istihdam olanakları açısından tarım hala büyük önem taşımaktadır. Tarım, geniş bir bilgi birikimi gerektiren ileri teknolojiden yararlanma esasına dayalı insan ve doğa ilişkilerini dengeleyen, değişen ekonomik koşullara uygun olarak sürdürülmesi gereken önemli bir sektördür. Tarımda yeni bilgi ve teknolojinin üretilmesi ve çıktılarının toplumsal hayatta her bularak anlam kazanması eğitim, araştırma ve yayımdaki başarı ile yakından ilişkilidir. Bu açıdan bakıldığında, tarımla ilgili fakültelerin, bölümlerin ve önlisans düzeyindeki eğitim programlarının önemi açıkça görülmekte, tarımsal eğitimin ne denli önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmaktadır.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Tarım Öğretiminin 165. yıldönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER