Tarım Orman

Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Durmuş: -17 Ağustos 2012 tarihinde çıkartılan Orman Muhafaza Memurları atama ve yer değiştirme yönetmeliği, maalesef memurlarımızın aile bütünlüğünü, eğitim haklarını ve sağlık koşullar


ZONGULDAK (A.A) - Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, 17 Ağustos 2012 tarihinde çıkartılan Orman Muhafaza Memurları atama ve yer değiştirme yönetmeliği, maalesef memurlarımızın aile bütünlüğünü, eğitim haklarını ve sağlık koşullarını düşünmeksizin bir savrulmayı da beraberinde getirdi dedi.
     Durmuş, Ereğli ilçesinde düzenlediği basın toplantısında, ormancılık sektörünün 173 yıllık geçmişi bulunduğunu ve en zor dönemi AK Parti iktidarı döneminde yaşadığını öne sürdü.
     Bu dönemde meslektaşlarının çok ciddi saldırılarla karşı karşıya bulunduğunu iddia eden Durmuş, şöyle konuştu:
     Öncelikle son 10 yıldır yürütülen ormancılık politikaları ne yazık ki kamu hizmeti sunması gereken ve anayasanın 69. maddesi gereğince de kamusal görevi tanımlanmış olan Orman Genel Müdürlüğü ne yazık ki tüm faaliyetleri özelleştirip ticarileştirmiş durumdadır. AK Partinin bu yasa dışı ve hukuk tanımaz politikalarından ne yazık ki en büyük nasibini de orman çalışanları almaktadır. Başta orman çalışanlarının var olan özlük hakları elinden alınmaktadır. Özellikle yıllardır bu kurumda gece gündüz demeden, zaman zaman günlük çalışma süreleri 10-12 saati bulan ve haftanın 7 iş günü kuralsızca çalıştırılan bu emekçiler ne yazık ki son uygulamalarla bir tasfiye operasyonu da yaşadılar. 17 Ağustos 2012 tarihinde çıkartılan Orman Muhafaza Memurları atama ve yer değiştirme yönetmeliği, maalesef memurlarımızın aile bütünlüğünü, eğitim haklarını ve sağlık koşullarını düşünmeksizin bir savrulmayı da beraberinde getirdi. Bu yetmezmiş gibi özellikle Zonguldak bölgesinde çalışanlara yönelik hukuk dışı uygulamalar ve baskılar ne yazık ki şiddete dönüştü. Bu anlamıyla Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı bazı iş yerlerinde henüz yönetmelik yürürlüğe girmeden personelin tayin edilmesinin yanı sıra Ereğli Orman İşletme Müdürlüğündeki 4 arkadaşımızın son 6 ay içerisinde hukuk dışı yerlerinin değiştirilmiş olması bardağı taşıran son damla olmuştur.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER