Tarım

Tarım-Koop Bölge Başkanı Metin Ok: Kısa bir süre önce çiğ süt ve anaç sığır destekleri konusunda da Bakanlar Kurulunun aldığı karar ile yetkilendirildik


AKSARAY (A.A) - Aksaray-Niğde Bölgesi Tarım Kooperatifleri Birliği Başkanı Metin Ok, Bakanlar Kurulu kararı ile resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren hükümler uyarınca Tarım-Koopun anaç sığır desteklemesi ve çiğ süt desteklemesi için yetki aldığını bildirdi.
     Birlik Başkanı Metin Ok, yaptığı açıklamada, Birliğin çok yeni olmasına rağmen üreticilerle önemli bir birliktelik sağladığını belirtti.
     Birlik üyesi kooperatiflerin destekleme işlemlerini yapabileceklerini belirten Ok, şunları kaydetti:
     Tarım-Koopun ilk kurulan bölgesi Aksaray oldu. Daha sonra diğer bölgeler ve merkez birliğimiz oluştu. Kısa bir süre önce çiğ süt ve anaç sığır destekleri konusunda da Bakanlar Kurulunun aldığı karar ile yetkilendirildik. Bundan sonra bizi daha zorlu bir süreç bekliyor. Birliğimiz üyesi tüm kooperatiflerimize en iyi şekilde hizmet vermek istiyoruz. Özellikle desteklemeler konusunda üye kooperatiflerimize her konuda yardımcı olacağız.
     Ok, üretici merkezli bir hizmet anlayışını her zaman ön planda tuttuklarını ifade ederek, Birliğimize bağlı tüm kooperatiflerin üyeleri süt ve destekleme konusunda en iyisini hak ediyor. Süt pazarlamasında amacımız üreticinin daha çok kazanmasıdır. Üreticilerimizin hepsinin desteklemelerden yararlanmasını sağlamayı hedefliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER