Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Burak: -Pamuk çeşitlerini artırarak sektöre yeni ürünler sunmayı amaçlıyoruz


AYDIN (A.A) - Bahattin Albayrak - Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Masum Burak, pamuk çeşitlerini artırarak sektöre yeni ürünler sunmayı hedeflediklerini bildirdi.
     Aydının Nazilli ilçesindeki Pamuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde incelemelerde bulunan Burak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, renkli pamuk üretim çalışmalarını anlattı.
     Burak, Burada kahverengi ve deve tüyü renginde pamuk üretimi yapılmaya başlandı. Deneme üretimi çalışmaları sürüyor. Bu çalışmalarımızı önümüzdeki günlerde sanayicilerimizle buluşturacağız. Pamuk çeşitlerini arttırarak sektöre yeni ürünler sunmayı amaçlıyoruz dedi.
     Burak, genel müdürlük olarak organik pamuğa önem verdiklerini bunun için faydalı böcek üretimi yapacaklarını dile getirdi.
     Çalışmalarla pamuk zararlılarını yok edeceklerini dile getiren Masum Burak, Çalışmalara başladık. Bunun kaynağını biz sağlayacağız ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamış olacağız diye konuştu.
     Türkiyenin pamuk yetiştiriciliği ve kalite noktasında dünyada ikinci olduğuna dikkati çeken Burak, uygulamaya konulan verim artırıcı metodların büyük önem taşıdığını bildirdi.
     Burak, Nazilli ve çevresinde normal pamuk üretiminin yanı sıra farklı pamuk üretimleri de yapılmaktadır. Verim çok iyidir. Yine bölgede anız ekimi yapılmaktadır. Müthiş bir maliyet düşürücü sistem uygulanıyor. Buğday veya arpa hasat ediliyor. Hemen ardından tarlayı sürmeden pamuk ekiyorsunuz ve 400-500 kilogram pamuk alabiliyorsunuz dedi.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER