Tarımsal Sulama Yöntemlerinin Modernizasyonu Projesi sonuç

Tarımsal Sulama Yöntemlerinin Modernizasyonu Projesi sonuç verdi


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa Birliği (AB) ile ortak yürütülen Tarımsal Sulama Yöntemlerinin Modernizasyonu Projesi kapsamında kurulan seralarda ürünler yetişmeye başladı.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, AB ile ortak yürütülen projede tarımda reform hareketinin sonuç verdiği belirtilerek, Kandıranın Döngelli Köyünde kurulan serada ürünlerin yetiştirildiği kaydedildi.
     Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan ve ekibinin serada yetiştirilen domates, biber, salatalık gibi doğal ürünleri inceledikleri ifade edilen açıklamada, seralarda mevsimine göre farklı ürünler yetiştirileceği bildirildi.
     Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
     Proje kapsamında 283 çiftçiye ziraat mühendisleri tarafından eğitim verildi. Bu yıl sayının 350ye çıkacağı tahmin ediliyor. Öte yandan, seraya ilave olarak kurulan bahçelerde hicaz narı, Trabzon hurması ve mevsimine göre çeşitli sebzeler yetiştirilecek. Proje sahasındaki incelemelerini tamamlayan yetkililer, Kandıralı çiftçiler için eğitim ve proje desteklerini sürdüreceklerini belirttiler.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Tarımsal Sulama Yöntemlerinin Modernizasyonu Projesi sonuç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER