Tarımsal yatırımlara hibe sağlanacak

Tarımsal yatırımlara hibe sağlanacak


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik, tarımsal yatırımlara hibe sağlanacağını bildirdi.
     Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğin Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı.
     Tarımsal yatırımcıların uzun süredir beklediği tebliğ uyarınca gerçek kişi yatırımlarına üst limit olarak 75 bin lira, tüzel kişi yatırımlarına da 300 bin lira hibe verileceğini aktaran Çelik, şunları kaydetti:
     Proje başvuru süresi 1 Aralık 2013 tarihinde tamamlanacak. İlimizde tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik ihtiyaç çok fazla. Başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişilerin bakanlık tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine ya da diğer kayıt sistemlerine son başvuru tarihinden önce kayıtlı olması gerekir. Ekonomik yatırımlara yönelik proje konularına başvurabilecek gerçek ve tüzel kişilerin, idari ve mali açıdan kamudan bağımsız olması lazım. Bu tebliğ kapsamında tarımsal ürünlerin üretimine yönelik hibe desteği verilmez.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Tarımsal yatırımlara hibe sağlanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER