TARİŞ zeytinyağı sıkım sezonunu açtı

TARİŞ zeytinyağı sıkım sezonunu açtı -Söke Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı İz: Geçen yıl zeytinyağı fiyatları çok düşüktü bu sezon fiyatların daha iyi olacağını tahmin ediyoruz


AYDIN (A.A) - TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliğine bağlı Söke Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi, zeytinyağı sıkım sezonunu açtı.
     Kooperatif başkanı Mehmet İz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zeytin sıkım sezonunu açtıklarını belirterek, üreticilere bereketli ve bol kazançlı bir sezon diledi.
     Sıkım işlemi karşılığında kooperatif olarak aldıkları hak yağ oranını üreticileri düşünerek düşük tuttuklarını ifade eden İz, Buna göre bu sezon kooperatif ortaklarımızdan yüzde 8, ortak dışı üreticilerimizden de yüzde 9, zeytinin kooperatif aracıyla zeytinliklerden alınarak getirilmesi halinde ise ortaklardan yüzde 10, ortak dışı üreticilerden de yüzde 11 hak yağ oranı belirledik dedi.
     İz, zeytinyağında geçen sezona göre yüzde 30 ile 40 arasında bir artış olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Geçen yıl zeytinyağı fiyatları çok düşüktü. Bu sezon fiyatların daha iyi olacağını tahmin ediyoruz. Birlik yönetimiyle yaptığımız görüşmelerde bu yönde bir izlenim edindik. Yöneticilerimiz zeytinyağı fiyatının iyi olacağını ve üreticinin yüzünü güldüreceğini söyledi. Eğer zeytinyağı kooperatifimize, dolayısıyla birliğimize sahip çıkarsak, beklentilerimizin üzerinde bir zeytinyağı fiyatı olabilir. Üreticilerimize bereketli ve bol kazançlı bir sezon diliyorum.
    
     Muhabir: Muzaffer Yavaşoğlu / Suat Deniz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber TARİŞ zeytinyağı sıkım sezonunu açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER