TARSİM bilgilendirme toplantıları sürüyor

TARSİM bilgilendirme toplantıları sürüyor


DÜZCE (A.A) - Kaynaşlı İlçesi Çatalçam ve Çakırsayvan Köylülerinde Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi (TARSİM) ve Yeni Fındık Stratejisi konularında uzmanlar tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     TARSİM Bursa Bölge Koordinatörü Ziraat Mühendisi Hüseyin Ali Taşdemir, Koordinatör Yardımcısı Veteriner Hekim Hasan Hüseyin Yılmaz ve Tarım Sigortaları Uzmanı Ziraat Mühendisi Oktay Çakıroğlu, tarım sigortalarının kapsamı ve teminatlar hakkında bilgi vererek, çiftçilerin sorularını yanıtladı.
     Kaynaşlı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıya Düzce İl Tarım Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Abdullah Keskin, İl Tarım Teknikeri Mustafa Ulusoy, Kaynaşlı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necdet Çiçek, Ziraat Mühendisi Özgür Kibar ve Veteriner Hekim Şahin Altan katıldı.
    
     -Yığılcada TARSİM anlatıldı
    
     İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi (TARSİM) anlatıldı.
     Görevli uzman memurlar tarafından köylerde fındık tarım takvimi, gübreleme, hastalıklardan koruma ve mücadele yöntemleri, bakım gibi konularda eğitimler verilirken, TARSİM hakkında da bilgilendirmeler yapıldı.
     Şu ana kadar Traşlar ve Hacıyeri köylerinde verilen eğitimler tüm köylerde verileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Murat Ataseven - Akif Karslı / Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber TARSİM bilgilendirme toplantıları sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER