Tarsusa üniversite kurulmak istenmesi

Tarsusa üniversite kurulmak istenmesi -Kaymakam Güldibi: Geniş çaplı ve ayrıntılı bir üniversite projesi hazırlıyoruz


MERSİN (A.A) - Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, geniş çaplı ve ayrıntılı bir üniversite projesi hazırladıklarını bildirdi.
     Kaymakam Güldibi, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir süre önce AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzunun randevu aldığı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapılan görüşmeden sonra üniversite projesinin bilimsel verilere dayalı olarak hazırlanması için oluşturulan komisyonun çalışmalara başladığını söyledi.
     Tarsusun, gerek nüfusu, gerek yer altı ve yer üstü zenginliği, gerekse kültürel değerleri bakımından üniversiteyi hak ettiğini belirten Güldibi, Geçtiğimiz günlerde Tarsus Üniversite istiyor adı altında yoğun bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda, Tarsusun 312 bin nüfusuyla, çok kültürlü, çok renkli, çok dilli, Anadolu mozaiğini en güzel şekilde resmeden bir ilçe olduğunu ve bir üniversiteye ihtiyacı olduğunu dile getirdik. O toplantıda oluşturulan komisyon titiz bir şekilde çalışıyor dedi.
     Geçmişte dünyanın ilk üniversitelerinden birinin kurulduğu Tarsusa üniversite kurulması konusunda tüm Tarsus halkının hemfikir olduğunu, bu konuda hayırseverlerin de önemli destek vermek istediğini dile getiren Güldibi, şöyle devam etti:
     Tarsusluların eğitime verdiği değeri takdirle karşılıyoruz. Oluşturulan komisyon bir taslak hazırladı. Tarsus Üniversitesi adı altında, tıp fakültesi, diş hekimliği, sağlık bilimleri enstitüleri, lojistik, mühendislikler, ilahiyat fakültesi gibi bölümlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda fakülte ve meslek yüksek okulları, yüksek lisans ve doktora programlarının yer aldığı bölümlere yönelik olarak hazırlanan taslak, bilimsel veriler ve gerekçelerle doldurularak detaylandırılıyor.
     Güldibi, hazırlanan raporun Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğana ulaştırılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Tarsusa üniversite kurulmak istenmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER