Tarsusta, CHPnin 89. kuruluş yıl dönümü

Tarsusta, CHPnin 89. kuruluş yıl dönümü kutlandı


MERSİN (A.A) - CHPnin 89. kuruluş yıl dönümü Tarsus ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Özel ve ilçe yöneticileri ile partililerden oluşan grup, CHP ilçe binasından Cumhuriyet Alanına kadar yürüyerek, burada Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.
     Milletvekili Seçer, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yaptığı konuşmada, CHPnin, köklerinin tarihin derinliklerine kadar uzanan bir siyasi kurum olduğunu söyledi.
     CHPnin ülkenin bağımsızlığını elde eden, yeni bir ülke, yeni bir umut, yeni bir anlayış yaratan kurum olduğunu ifade eden Seçer, Bugün 89 yaşına giren bu siyasi yapının mensubu olmanın gururunu yaşıyoruz. CHP dün olduğu gibi bugün de laik, demokratik, sosyal ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin güvencesi, sigortasıdır. Bu bilinçle mücadelemiz devam edecek dedi.
     CHP İlçe Başkanı Özel de, CHPnin, kurucusu ve ilk genel başkanı Atatürkün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve ulusal birliği sağlayan parti olduğunu söyledi.
     CHPnin hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyetini biçimlendirdiğini ifade eden Özel, Ancak yaşanan gelişmeler karşısında ülkemizi idare edenlerin tek yaptığı şey, halkımızı bu haberlere alıştırma gayreti içerisinde olmaktır. Tüm bu gerçekler ortada iken, CHP sanki bütün bu olumsuzlukların sahibiymiş gibi hesaba çekiliyor diye konuştu.
     Açıklamaların ardından İşçi Emeklileri Derneği binasına kadar yürüyen CHPliler, ayrıca etkinlik kapsamında gazeteci Gürkan Hacır tarafından hazırlanan Kökler adlı belgeseli izledi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Veli Gürgah
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Tarsusta, CHPnin 89. kuruluş yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER