Tarsusta asansör denetimleri

Tarsusta asansör denetimleri


MERSİN (A.A) - Mersin Makine Mühendisleri Odası (MMO) Tarsus Temsilciliğince 3 mahallede gerçekleştirilen asansör denetiminde, kullanımda olan 112 asansörün güvenlik açısından eksikliklerinin bulunduğunu bildirildi.
     Makine Mühendisleri Odası (MMO) Tarsus Temsilcisi Ümit Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Makine Mühendisleri Odası olarak Tarsus Belediyesiyle sözleşme imzalayarak denetim çalışmaları yaptıklarını ifade ederek, sorumluluk alanlarındaki Yeni Ömerli, Eski Ömerli ve Şehitishak mahallerinde 112 asansör denetlediklerini ve tamamının can ve mal güvenliği açısından uygunsuz olduğunun tespit ettiklerini kaydetti.
     Bu asansörlere kırmızı etiket yapıştırarak kullanılmamasını istediklerini anlatan Gül, denetlenen asansörlerden sorunsuz çalışanlara yeşil, eksik ve hataları ivedilikle giderilmesi gerekenlere sarı, eksik ve hataların giderilmesine kadar kullanılması sakıncalı olanlara da kırmızı etiket uygulaması yapıldığını vurguladı.
     Denetimlerin ardından asansörlerin durumunu belediyeye bildirdiklerini ifade eden Gül, 4 makine mühendisinden oluşan denetim ekibimiz kontrollerini sürdürüyor. Yönetmelik apartmanlardaki asansörler için apartman yöneticisini, doğrudan sorumlu tutuyor. Maalesef idari binamızın bulunduğu apartmanın bile asansörün kullanımı güvenlik açısından sakıncalı. Bizim asansörlerin kullanımda alıkoymak gibi bir yetkimiz yok. Eğer uygunsuzluk bulunursa belediyeye bunu bildiriyoruz dedi.
     Gül, yıllık asansör denetiminin KDV hariç 130 liraya mal olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir:Ahmet Can Erdoğan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsusta asansör denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER