Tarsusta delik kalp şemsiye yöntemiyle kapatıldı

Tarsusta delik kalp şemsiye yöntemiyle kapatıldı


MERSİN (A.A) - Mersinin Erdemli ilçesinde yaşayan Ayşe-Faik Gödelek çiftinin 20 yaşındaki kızları Fatmanın doğuştan delik olan kalbi, Tarsustaki hastanenin kardiyoloji kliniğinde şemsiye yöntemiyle ameliyatsız olarak kapatıldı.
     Tarsustaki Medical Park Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, aşırı yorgunluk, halsizlik, tıkanıklık ve nefes darlığı şikayetiyle hastaneye başvuran Fatma Gödelek, kardiyoloji bölümüne yönlendirildi.
     Yapılan muayene ve tetkiklerin ardından doğuştan kalbinde delik olduğu saptanan Gödeleke, Kardiyoloji Uzmanı Dr. İbrahim Konukçu tarafından ameliyatsız müdahale edildi.
     Gödelekin kalbindeki 24 milimlik delik, şemsiyeye benzer 27 milimlik bir cihazın anjiyoyla yerleştirilmesi sayesinde kapatıldı. Genç kız, 1 gün sonra taburcu edildi.
     Bundan 5-6 ay öncesine kadar herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığını belirten Fatma Gödelek, şunları ifade etti:
     Biz 7 kardeşiz. Ben ve ikizim Fatih, kardeşlerin en küçüğüyüz. Çok kısa bir süre öncesine kadar rahatsızlığım yoktu. Ancak son aylarda çok çabuk yoruluyordum. Merdiven bile çıkamaz olmuştum. Narenciye paketleme fabrikasında çalışıyordum. Sonra çalışamaz hale geldim, iş sırasında 3 kez bayıldım ve ayrılmak zorunda kaldım. Sonra evde dinlenmeye başladım ama sorun devam ediyordu. Ardından Mersinde ablamın doktoruna gittik. Doktor kalbimde sorun olduğunu söyledi ve beni Ankaraya yönlendirdi. Ancak Tarsus Medical Park Hastanesine geldik.
     Bir ağabeyi ve ablasının da kalbi delik olduğu için ameliyat olduğunu kaydeden Gödelek, şunları belirtti:
     Şimdi 31 yaşında olan ablam Hafize Gödelekin kalbindeki delik 13 yıl önce Ankaradaki bir hastanede ameliyatla kapatılmıştı. Aynı şekilde 10 yıl önce, şimdi 33 yaşında olan ağabeyim Ömer Gödeleke de bu işlem uygulanmıştı. Ancak doktorum benim kalbimdeki deliği ameliyatsız kapatacağını söyleyince kendimi daha iyi hissettim. Ağabeyim ve ablamdan dolayı hastalığa alışkındık. Ama tek fark ameliyat olmamamdı. Şu anda çok iyiyim. Ancak doktorlar şimdi de ikizim Fatihte kalp sorunu olduğunu söylüyor.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Nurdan Mısırlıoğlu Toros
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Tarsusta delik kalp şemsiye yöntemiyle kapatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER