Tarsusta kavgalı aileler barıştırıldı

Tarsusta kavgalı aileler barıştırıldı -Tarım işçisi çalıştırma meselesinden çıkan ve 16 kişinin yaralandığı kavgaya karışan üç aile barıştırıldı


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesinde tarım işçisi çalıştırma meselesinden çıkan ve 16 kişinin yaralandığı kavgaya karışan üç aile barıştırıldı.
     Şahin Mahallesinde yaşayan Çiçek, Dağaşan ve Çulfa aileleri arasında yaşanan kavga nedeniyle Kaymakam Orhan şefik Güldibi, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy ve Müftü Abdulkerim Akbaba, bir araya getirdikleri aile üyelerini barıştırdı. Dağaşan ailesinin evinde toplanan üç ailenin üyeleri adına, ailelerin ileri gelenleri kucaklaştı.
     Kaymakam Güldibi, ailelere hitaben yaptığı konuşmada, kentteki huzurun bozulmasına izin vermeyeceklerini belirterek, şunları söyledi:
     Allah insanları yaratıyor. Yaratıktan sonra birbirlerine destek olsun diye onları aile, köylü, kentli haline getiriyor. Şu üstündür, bu üstündür diye yaratmıyor. Üstünlük, kim Allaha daha iyi kul olursa, kim insanlara faydalıysa ona aittir. Hata yapan doğru yola sevk edilir. Şeytan (insanları nasıl kandırırım) diye mücadelede eder. (Ben Müslümanım) diyen kimse, şeytanın oyununa gelmemelidir. Nifak tohumunu aramıza sokmak isteyenlere izin vermeyin. Allah bütün insanlara insan olduğu için değer veriyor. Ayıplarımızı örtmeliyiz. Güzelliklerde bir araya gelelim. Huzurun, kardeşliğin tadını çıkaralım. Bu barışa emek verenlere teşekkür ediyoruz.
     Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy da, herkesin hata yapabileceğini, önemli olanın hatanın düzeltilmesi olduğunu vurgulayarak, amaçlarının kentin huzurunu sağlamak olduğunu, bunun için aile büyüklerine büyük görev düştüğünü belirtti.
     Kuran-ı Kerim okunmasının ardından Müftü Abdulkerim Akbaba dua yaptırdı.
     Geçen hafa, üç aile arasında tarım işçilerinin çalıştırılması meselesi nedeniyle çıkan kavgada 16 kişi yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Tarsusta kavgalı aileler barıştırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER