Tarsusta meclis üyeleri ve basın mensupları

Tarsusta meclis üyeleri ve basın mensupları düzenli depolama sahasını gezdi


MERSİN (A.A) - Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentlerin en büyük sıkıntılarından birinin de çöp olduğunu bildirdi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kocamaz, Belediye Meclisi üyelerine ve basın mensuplarına Gürlü köyü sınırlarında bulunan Tarsus Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Sahasını gezdirdi.
     Sahanın daha önceki halini fotoğraflarla konuklara gösteren Kocamaz, daha önceden alanın ilçenin çöp dökme alanı olduğunu belirterek, şu anda bölgeyi rehabilite ettiklerini, çevre saygılı bir belediye olduklarını her zaman ispatladıklarını kaydetti.
     Belediyelerin en büyük sorununun katı atıklar olduğunu ifade eden Kocamaz, şunları söyledi:
     Burada daha önce katı atıkları düzenli bir şekilde depolama yoktu belediye olarak vahşi depolama sistemiyle bu taş ocağına dolduruyorduk. Kurduğumuz Tar-Çev-Birle birlikte çevre belediyeleri bir araya getirerek çöp sorununu kökünden halletmek istedik. Burayla ilgili çalışmalar yaptık. İhale yaptık. Burası çöpleri düzenli depolama alanına dönüştü. Gördüğünüz gibi her gün gelen çöp burada sıkıştırılarak seriliyor. Geçmişte buradan yoldan geçerken sürekli dumanlar yükseliyordu ve metan gazı yanması devamlı suretle devam etmekteydi. Şu anda o aşamayı geçtik. Burası komple temizlendi, yenilendi ve branda serildi. Bu hale getirildi ve çöpler artık buraya dökülüyor.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsusta meclis üyeleri ve basın mensupları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER