Tarsusta model uçak rehber öğretmenliği kursu

Tarsusta model uçak rehber öğretmenliği kursu -Kursu başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verildi


MERSİN (A.A) - Türk Hava Kurumu (THK) Tarsus Şubesince öğretmenlere yönelik olarak açılan model uçak rehber öğretmenliği kursunu başarıyla tamamlayanlara sertifikaları törenle verildi.
     Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen sertifika töreninde, Türk Hava Kurumunun havacılığı sevdirmek ve geliştirmek için mütevazi adımlar attığını söyledi.
     Havacılığı sevmenin küçük yaşlarda başladığını belirten Güldibi, Türk Hava Kurumu da buna yönelik çalışmalar yapıyor. Bu nedenle çeşitli etkinlikler yapıyor. Doğru bir iş yapıyor. Çocuklara ulaşmak için öğretmenlere eğitim veriyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.
     THK Şube Başkanı Erdoğan Aslan da, Büyük Önder Atatürkün İstikbal göklerdedir deyişinden yola çıkarak gerçekleştirdikleri çalışmalarla havacı gençlik yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
     Kursa 32 öğretmenin katıldığını ve 10 gün sürdüğünü ifade eden Aslan, şöyle konuştu:
     Bu sertifikaları ile okullarda öğrencilere havacılığı sevdirmek ve uğraş alanı yapmak üzere model uçak kursları düzenleyeceklerdir. Açacakları kurslar neticesinde kursiyer öğrencilere verilen THK Model Uçak sertifikaları Uluslararası Havacılık Federasyonu onaylı olduğundan öğrencilerimize okullar arası öğrenci değişiminde fayda sağlayacak. Alacakları bu eğitimler sonucu öğrencilerimiz geleceğin pilotları veya mühendisi olma yönünde ilk adımlarını atmış olacaklardır.
     Konuşmaların ardından öğretmenlere sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Tarsusta model uçak rehber öğretmenliği kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER