Tarsusta okul kantinlerinde denetim

Tarsusta okul kantinlerinde denetim


MERSİN (A.A) - Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Çevre Sağlığı Müdürlüğü ekiplerinin okulların açılması nedeniyle ilçedeki okul kantinlerini denetlediği bildirildi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Zabıta Müdürlüğü ve Çevre Sağlığı Müdürlüğü ekipleri okulların kantinlerinde genel temizlik, gıdaların son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin muhafazası, çalışan personelin temizliği, çalışanların sağlık muayene kartları ve fiyatlarla ilgili eksik olup olmadığı konularında denetim yaptı.
     Yapılan denetimler sonucu eksiklikleri bulunan kantinler uyarıldı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, okulların açılmasıyla öğrencilerin temizlik koşulları sağlanmış, gıda güvenliği açısından risk taşımayan ürünleri almalarının önemli olduğunu belirtti.
     Tost, döner, sandviç gibi kantinlerde hazırlanan gıda maddelerinin insan sağlığı açısından yüksek risk taşıyabildiğini ifade eden Kocamaz, Öğrencilerin ve tabi ki velilerimizin her hangi bir olumsuzlukta belediyenin zabıta müdürlüğü telefonundan bize ulaşmalarını istiyoruz. Çocuklarımızın sağlığıyla oynayanlara kesinlikle izin vermeyeceğiz dedi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsusta okul kantinlerinde denetim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER