Tarsusta yaz Kuran kurslarına ilgi

Tarsusta yaz Kuran kurslarına ilgi


MERSİN (A.A) - Tarsus Müftülüğü tarafından açılan yaz Kuran kurslarına 7 yaş ve üzerindeki çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.
     Müftü Abdulkerim Akbaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulların kapanmasının ardından açılan kurslarda çocukların günde 3 saat eğitim gördüklerini söyledi.
     Kurslarda Kuran-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dini içerikli dersler verildiğini anlatan Akbaba, yaz Kuran kurslarının 17 Ağustosta sona ereceğini belirterek, Artık camiye ve Kuran kursuna gelen çocuklarımıza yaşını sormuyoruz. Temel dini bilgilerini ve Kuran-ı Kerim eğitimini tüm personelimizle birlikte vermeye çalışıyoruz. Geçen yıllara göre bu yıl yaz Kuran kurslarına yoğun bir katılım olması bizleri son derece mutlu ediyor dedi.
     Akbaba, çocukların küçük yaşta cami ve Kuran kursu eğitimiyle tanıştırılmasının önemine değinerek, Şayet bunları küçük yaşlarda çocuklarımıza vermezsek, büyüdükleri zaman camiye gelmeleri ve diz çöküp Kuran okumaları zor olacaktır. Bu vesileyle bütün çocuklarımızı camilerimize ve Kuran kurslarımıza bekliyoruz diye konuştu.
     Akbaba ayrıca, gelecek günlerde kurslara katılan öğrencilere Tarsusun tarihi camilerini de gezdireceklerini belirtti.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsusta yaz Kuran kurslarına ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER