Tarsus 2. Kent Sempozyumu başladı

Tarsus 2. Kent Sempozyumu başladı


MERSİN (A.A) - Tarsusun toplumsal, kültürel, ekonomik, coğrafi ve çevresel konularını, bilimsel bir ortamda tartışarak, kayıt altına alınmasını ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak için düzenlenen Tarsus 2. Kent Sempozyumu başladı.
     Kaymakamlık, Tarsus Belediyesi, Kent Meclisi ve Mersin Üniversitesi işbirliği ve Ticaret ve Sanayi Odası, Çağ Üniversitesi, Toros Üniversitesi, Ticaret Borsası, Ziraat Odası ve Güç Birliği Vakfının destekleriyle 75. Yıl Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sempozyumda konuşan Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Tarsusun vakit geçirmeden tarımsal ve tarihsel zenginliğini turizmle birleştirmesi gerektiğini söyledi.
     Tarsusun başta tarım ve turizm olmak üzere çok büyük bir zenginliğe sahip olduğunu belirten Güldibi, Tarsuslular, maddi değerlerle ölçülemeyecek bir zenginliğin üstünde, ama bundan faydalanmadan oturuyor. Biz yerel yöneticiler kısa ve orta vadede yapılacak işleri derhal planlamalıyız. Bunun için Tarsus Kazanlı Sahil bandı turizm gelişme projesi beklenmemelidir. Bunun yanında Tarsusun yerleşim yerinin Berdan barajına doğru kayma planları şimdiden yapılmalıdır dedi.
     Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın ise, geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan Tarsusun bir tarih ve kültür kenti olduğunu, sahip olduğu değerlerin bu sempozyumla geleceğe en iyi şekilde taşınmasına önemli katkı sağlayacağını söyledi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsus 2. Kent Sempozyumu başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER