Tarsus Benlizade Cami ibadete açıldı

Tarsus Benlizade Cami ibadete açıldı


MERSİN (A.A) - Tarsusta yapımı tamamlanan Benlizade Cami, düzenlenen törenle ibadete açıldı.
     Vali Hasan Basri Güzeloğlu, açılışta töreninde, camilerin, birlik ve beraberliğin tesis edildiği mekanlar olduğunu söyledi.
     2009da temeli atılan Tarsus Benlizade Caminin yapımına maddi ve manevi katkıda bulunanlara teşekkür eden Güzeloğlu, Camiler inancımızın merkezi, birlik ve beraberliğin tesis edildiği mekanlar, Allahın evleridir. İçerisinde bulunduğumuz Ramazan ise dayanışma ve kardeşliğin zirveye çıktığı bir aydır. Allah, birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Camimiz hayırlı ve uğurlu olsun dedi.
     AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun da, birlik ve beraberliğin en önemli örneklerinden birisi olan Benlizade Caminin yapımına katkıda bulunanlara teşekkür ederek, Ramazanda ibadete açılan caminin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
     Annesinin ise hizmete açılan caminin şadırvanını yaptırdığını belirten Uzun, Gazipaşa Mahallesi sakinlerinin ve Vali Güzeloğlunun da büyük katkı sağladığı Benlizade Cami, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine önemli katkılar verecektir dedi.
     Kaymakam Orhan Şefik Güldibi ise, bir milyon 300 bin liraya malolan ve Osmanlı mimarisi tarzında yapıldığını söyledi.
     Camide 2 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceğini ifade eden Güldibi, El ele verip imkanları birleştirdiğimiz caminin yapımında vatandaşlarımız büyük katkı verdiler. Hep birlikte gerçekleştirilen çalışmanın sonucunda neler yapılabileceğini gördük. Çünkü biz güzellikleri amaç edinmiş bir milletiz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu, milletvekili Uzun ile caminin yapılmasında emeği geçen hayırseverlere teşekkür belgesi verdi.
     Okunan duaların ardından Vali ve beraberindekiler ile hayırseverler kurdeleyi keserek camiyi ibadete açtı.
     Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler, Benlizade Cami Mehmet Alıcı Kuran kursunu da ziyaret etti.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Tarsus Benlizade Cami ibadete açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER