Tarsus Kaymakamı Güldibi:

Tarsus Kaymakamı Güldibi: Kurumsal başarıyı isteyenler birbirlerini yıpratmasın


MERSİN (A.A) - Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, kurumsal başarıyı isteyenlerin birbirlerini hedefe koyan, yıpratıcı açıklamalar yapmasının fayda değil, zarar getireceğini söyledi.
     Güldibi, Tarsus İdmanyurdu ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, Tarsus İdmanyurdu Başkanı İsmail Akdağcıkın Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlunun daha önce bir kez yaptıkları yardımın devamının gelmediği yönündeki sözlerine yanıt verdi.
     Tarsus İdman Yurdunun, Tarsusun sosyal ve sportif gelişmesinde ve tanınmasında önemli işlevleri olan köklü bir kurum olduğunu belirten Güldibi, böylesine önemli bir kuruma resmi, özel bütün kişi ya da kurumların imkanları ölçüsünde maddi-manevi katkıda bulunduğunu kaydetti.
     Bu kapsamda Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın her zaman Tarsus İdman Yurdu yönetici ve camiasının yanında yer aldığını, maddi ve manevi destek vermeyi arzuladığını ifade eden Güldibi, Tarsus İdman Yurdu yöneticilerinin bu çerçevede beraberindeki bir heyetle Mersin Valisi Güzeloğlunu ziyaret ettiğini, çok sıcak bir ortamda geçen bu toplantılar sonrasında ilk defa bir Mersin Valisinin Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübünü ziyaret ettiğini belirtti.
     Güldibi, Bu ziyaret camiaya moral ve motivasyonun yeniden yükselmesinde olumlu ve önemli katkılar sağlamıştır. Mersin Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlunun kulübün başarısı, güçlü bir kurumsal kimliğe kavuşması için gerekli gayreti gösterdiğine, Tarsustaki yerel aktörler tanıktır. Toplantılarda Vali Güzeloğlu, Tarsus İdman Yurdunun ekonomik sıkıntılarına çözüm bulmada Tarsus içi ve dışı iki dinamiğin önemli olduğunu özellikle vurgulamıştır dedi.
     Kaymakam Güldibi, şunları kaydetti:
     Tarsusun iç dinamikleri ki, bununla ilgili Tarsus İdman Yurdu yöneticileri, ilçe yöneticileri ve esnafları dahil her kesimin sürece dahil edilmesinin gerekli oluğu özellikle belirtilmiştir. Bu çerçevede gerçekleştirilecek her türlü aktiviteye bizzat kendisinin de katılımlarıyla destek verileceği Valimiz tarafından belirtilmiştir. Nitekim daha sonraki süreçte konu Valimiz tarafından takip edilmiş ise de ilçede böyle bir buluşma gerçekleşememiştir. Ekonomi Bakanı ve Mersin milletvekili Sayın Zafer Çağlayan da Tarsus İdman Yurdunun başarısı için her zaman yardıma ve diyaloga açık bir tavır sergilemiştir. Nitekim Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübünün çok sıkıntılı, play-off maçlarının oynandığı bir dönemde azımsanamayacak ve küçümsenemeyecek bir katkısı da olmuştur. Tarsus İdman Yurdunun şampiyonluğunda bu katkı göz ardı edilmemelidir. Play-off maçları esnasında yurt dışında olmasına rağmen süreç Sayın Bakanımız tarafından yakinen takip edilmiştir.
     Tarihinde ilk defa Bakan ve Vali tarafından Tarsus İdman Yurdu Spor kulübü ile yakın bir ilişki kurulduğuna dikkat çeken Güldibi, Bütün bu yakınlaşmanın olumlu sonuçlarını görmeye başlamışken Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü başkanı Sayın İsmail Akdağcık tarafından 14 Ağustos 2012 tarihinde yapılan ve Ekonomi Bakanı sayın Zafer Çağlayan ve Mersin Valisi sayın Hasan Basri Güzeloğlu hakkındaki açıklamaların amacı anlaşılamamıştır dedi.
     Güldibi, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Sıkıntılı dönemlerden geçilirken, kurumsal başarıyı arzulayan kişi ya da kurumların birbirlerini hedefe koyan, yıpratan açıklamalar yapmasının, kimseye fayda değil tam tersine herkese zarar getireceği aşikardır. Açıklama yapılırken tarafların daha duyarlı ve titiz olmaları kişilere ve konumlarına saygılı davranmaları önem arz etmektedir.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Nurdan Mısırlıoğlu Toros
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Tarsus Kaymakamı Güldibi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER