Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Kozacıoğlu:

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Kozacıoğlu: Hububat pazar yeri ve satış salonumuz 2 milyon 951 bin 574 liraya mal olacak


MERSİN (A.A) - Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Aydın Kozacıoğlu, Hububat pazar yeri ve satış salonumuz 2 milyon 951 bin 574 liraya mal olacak dedi.
     Kozacıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 26 bin 574 metrekarelik arsada yapımına başlanılan pazar yeri ve satış salonu binasının 4 katlı olacağını ifade etti.
     Binanın ruhsat işlemlerinin tamamlandığını belirten Kozacıoğlu, Binanın yapımına başlandı. Binada kantar, elektronik kantar, numune alma ve laboratuvar ve alım-satım odaları olacak. Konferans salonunda yapılacak binanın 200 metrekare kapalı alanlı bulunacak dedi.
     İnşasına başlanan pazar yeri ve satış salonu binasının ilçeye prestij kazandıracağını dile getiren Kozacıoğlu, şunları kaydetti:
     Tarsus gerek tarım, gerekse ticaret açısından Türkiyede ilk sıralarda yer alıyor. Özellikle tarım potansiyeli çok yüksek. Her türlü tarım ürünün yetiştiği nadide bir bölge olan Çukurovanın ortasında yer alıyor. 2012 yılı sonu itibarı ile borsamız işlem hacmi, 1 milyon 297 bin lira oldu. Bir önceki yıla oranla 2012 yılında yüzde 18 oranında işlem hacmi arttı. Ancak, Tarsusta maalesef modern bir hububat pazar yeri mevcut değildi. Bu amaçla alım-satım salonu ve laboratuvarı bulunan bir pazar yerinin borsamızın mülkiyetine kazandırılmasını kararlaştırdık. Pazar yeri ve satış salonumuz 2 milyon 951 bin 574 liraya mal olacak
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Kozacıoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER