Taş bebekler rakip tanımıyor

Taş bebekler rakip tanımıyor -Artvinin Arhavi ilçesinde, kadınların aile bütçelerine katkıda bulunmaları amacıyla açılan taş bebek kursuna katılanlar, Ankara, İstanbul, İzmir gibi illerden aldıkları siparişleri yetiştirmekte zorlanıy


ARTVİN (A.A) - Bayram Sarayoğlu - Artvinin Arhavi ilçesinde iki yıl önce, kadınların aile bütçelerine katkıda bulunmaları amacıyla açılan ve 100 kişinin katıldığı taş bebek kursunda hazırlanan bebekler, sipariş üzerine İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere çok sayıda kente gönderiliyor.
     Arhavi Kaymakamlığı, Arhavi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Arhavi Belediye Başkanlığının organizasyonuyla açılan taş bebek kursunun usta öğreticisi Emine Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurs kapsamında 100 kadına taş bebek yapımı konusunda eğitim verildiğini belirterek, "Kursa katılarak taş bebek yapmayı öğrenen kadınlar, aile bütçelerine katkı sağlama imkanı yakaladılar" dedi.
     Kadınların evlerinde üretime devam ettiğini ifade eden Gündoğdu, "Talepleri yetiştirmek için mevcut kursiyerlerimizin yanı sıra kursa önceden katılan kadınlarımızla da koordineli çalışıyoruz. Kurs sayesinde ev hanımlarının aile bütçelerine katkı sağlamaları hedefimize ulaştığımız için çok mutluyuz" diye konuştu.
     Kadınların, önceleri ürettikleri bebekleri satma konusunda endişeye kapıldıklarını anlatan Gündoğdu, şöyle devam etti:
     "Projenin koordinatörü Sibel Gündoğdu Güven, bebeklere pazar bulma konusunda çaba harcadı. Yapılan görüşmeler sayesinde, kamu kurum ve kuruluşları konuklarına plaket yerine, taş bebek hediye etmeye başladılar. Taş bebeklerin ünü kısa sürede ülkemizin her yerine ulaştı. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa başta olmak üzere çok sayıda ilden sipariş alıyoruz. Belediye başkanlıkları ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere bir çok kamu kurum ve kuruluşu taş bebek talebinde bulunuyor."
     Gündoğdu, ürettikleri bebeklerle marka olmak istediklerini vurgulayarak, "Üretime başladığımızda hedefimiz, dünyaca ünlü oyuncak bebekler Barbie ve Sindye rakip olmaktı, şimdi ise bu bebekleri rakip olarak görmüyoruz. Ülkemizde, bu bebeklerin ününü aştığımızı düşünüyoruz. Yoğun talep dolayısıyla siparişleri yetiştirmekte zorlanıyoruz" dedi.
     Gündoğdu, bir taş bebek hazırlamanın yaklaşık 6 saat sürdüğüne dikkati çekerek, kursa devam eden kişi sayısına göre üretimin değiştiğini kaydetti.
    
     -Çocuklarının eğitim masraflarına yardım ediyor-
    
     Kursa katılarak taş bebek yapmayı öğrenen Sevgi Bayraktar, kursa, üniversitede okuyan çocuklarının masraflarını karşılamaya yardımcı olmak amacıyla katıldığını söyledi.
     Kısa sürede taş bebek yapımını öğrendiğini belirten Bayraktar, "Ayda yaklaşık 20 taş bebek hazırlayabiliyorum. Bebeklerin satışından ortalama 500 ile 600 lira arasında gelir sağlıyorum. Hem el becerimi artırdım hem de aile bütçeme katkı sağlıyorum" dedi.
     Kursiyer Ülkü Onan ise üretime katıldığı için mutlu olduğunu ifade ederek, "Hem manevi yönden çok rahatladım hem de yaptığım bebeklerin satışından para kazanmaya başladım. Artık her sabah erkenden evden çıkıp bir an önce kursa gelmek için sabırsızlanıyorum" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Taş bebekler rakip tanımıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER