TASİADtan Arakandaki Müslümanlara yardım

TASİADtan Arakandaki Müslümanlara yardım -TASİAD Başkan Yardımcısı Taşkıner: -Geleneksel iftar yemeğini bu yıl yapmayıp, Arakan bölgesine yardım göndermeyi uygun bulduk


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD) Başkan Yardımcısı Özkan Taşkıner, TASİAD geleneksel iftar yemeğini bu yıl yapmayıp, Kimse Yok mu Derneği aracılığıyla Arakan bölgesine yardım gönderdiklerini bildirdi.
     Taşkıner, yaptığı yazılı açıklamada, Arakan bölgesinde 29 Mayıstan bu yana olumsuz olaylar yaşandığını belirtti.
     Arakan Müslümanlarının yaşanan olaylardan dolayı Myanmardan kaçarak Myanmar-Bangladeş sınırına yerleştiğini aktaran Taşkıner, Arakan Müslümanlarının mülteci kamplarında tam bir insanlık dramına maruz kaldığını vurguladı.
     Taşkıner, şunları kaydetti:
     Ölüm korkusu ve can pazarının yaşandığı Myanmardan Bangladeşe sığınan ve en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan Arakan Müslümanlarının sayısının yüz binlere ulaştığı ifade ediliyor. TASİAD geleneksel iftar yemeğini bu yıl yapmayıp, Kimse Yok mu Derneği aracılığı ile Arakan bölgesine yardım göndermeyi uygun bulduk. Bu vesile ile yaklaşan Mübarek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlar tüm halkımıza mutluluk ve esenlikler dileriz.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman / Muhterem Erkul
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber TASİADtan Arakandaki Müslümanlara yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER