Taşköprüde din görevlilerine vaaz kursu

Taşköprüde din görevlilerine vaaz kursu


KASTAMONU (A.A) - Taşköprü Müftülüğü,din görevlilerinin camilerde vaaz verebilme becerilerini geliştirmek amacıyla ilçe merkezindeki din görevlilerine yönelik vaaz ve irşat kursu düzenledi.
     İlçe merkezinde görev yapan 30 din görevlisinin katıldığı eğitim, merkez Taş Camisinde gerçekleştirildi. Eğitimi, Kastamonu İl Müftülüğü Vaizi Haşim Altun verdi.
     Kastamonu İl Müftülüğü Vaizi Haşim Altun, toplumu dini konularda aydınlatma ve bilgilendirme görevinin Diyanet İşleri Başkanlığına verildiğini, gelişen ve değişen dünya şartlarının da göz önünde bulundurularak daha çok insana ulaşabilmek amacıyla yüz yüze vaaz ve irşat kursları düzenlendiğini kaydetti.
     Altun, ilçe müftülüğün desteğiyle düzenlenen kursların başarıyla geçtiğini ve kursa katılan imam hatip ve müezzinlere kurs sonunda sertifika verileceğini kaydetti.
     Taşköprü Müftüsü Yusuf Uzun ise kablolu sistemin sona ermesiyle yüz yüze vaaz ve irşadın yapılacağını, Diyanet İşleri başkanlığı tarafından ülke genelinde bu kursların başlatıldığını belirtti.
     Uzun, 60 saat süren kursun ardından imamlarımız artık kendi camilerinde vaaz edecekler dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Tuğcu
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Taşköprüde din görevlilerine vaaz kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER