Taşovada IPARD 8. başvuru çağrı dönemine

Taşovada IPARD 8. başvuru çağrı dönemine yönelik tanıtım toplantısı düzenledi


AMASYA (A.A) - AB kırsal kalkınma desteklerini üretici ve girişimcilerle buluşturacak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) Amasya İl Koordinatörlüğü tarafından Taşova ilçesinde IPARD 8. başvuru çağrı dönemine yönelik tanıtım toplantısı düzenledi.
     TKDK İl Koordinatörü Veteriner Hekim Turgut Kazak, Müftülük toplantı salonunda düzenlen toplantıda yaptığı açıklamada, hibe destekleri hakkında bilgi verdi.
     Kazak, tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlara yüzde 50-65, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasının yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlara ve kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik yatırımlara yüzde 50 hibe desteği sağlanacağını belirtti.
     Tarım ve hayvancılık potansiyeli yüksek olan Taşovanın aynı zamanda bu sektörler açısından cazibe merkezi olabilecek konumda olduğunu ifade eden Kazak, şöyle devam atti:
     Kurum olarak süt ve besi işletmelerine destek verdiğimiz gibi süt işleyen ve et işleyen fabrikalara da destek veriyoruz. Hedefimiz Taşova ilçemizin ve Amasya ilimizin bu desteklerden azami ölçüde yararlanabilmesidir. Bu nedenle vatandaşlarımız başvuru çağrı döneminde uygun ve sürdürülebilir projelerini TKDKya sunmalıdırlar. TKDK Amasya İl Koordinatörlüğü, başvuru sahiplerine her türlü desteği sağlayacaktır.
     Kazak, proje başvurularının 17 Aralık 2012 - 15 Ocak 2013 tarihleri arasında yapılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Tevfik Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Taşovada IPARD 8. başvuru çağrı dönemine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER