Taşovada kuru bamyanın kilosu 75 liradan

Taşovada kuru bamyanın kilosu 75 liradan satılıyor


AMASYA (A.A) - Taşovada kuru bamyanın kilosu 75 liradan satılıyor.
     Bamya tüccarlığı yapan Habip Gürel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Taşovada oldukça bol miktarda üretilen çiçek bamyasının ticaretini yaptıklarını belirterek, Perşembe günleri ilçemizde kurulan bamya pazarına ortalama 4-5 ton civarında üretici olan köylümüz tarafından satılmak üzere ürün getiriliyor. Geçtiğimiz yıl kuru çiçek bamyasının kilosu 30-35 liradan satılırken bu yıl kuru bamyanın kilosu 75 liradan alıcı buluyor dedi.
     Gürel, pazarda üreticiden aldıkları bamyaları İç Anadolu Bölgesinde Kayseri, Kırıkkale, Konya, Nevşehir, Yozgat, Eskişehir, Afyonkarahisar, Ankara ile Erzincan ve Erzuruma pazarladıklarını belirtti.
     Taşova ilçesi Çaydibi köyünde bamya üreticiliği yapan İlyas Yüksel, şunları kaydetti:
     Köyde bamya üretimi yaygın. Köyümüzün genelde geçim kaynağı bamya. Başka bir gelirimiz yok. Bamyadan gelir elde ettiğimiz için genelde bamya yapıyoruz. Yaşı değil de kurusu daha çok para yapıyor. Topladıktan sonra çiçeğini döküp iplere diziyoruz. Kurutup satıyoruz. Yaşının kilosu 10 liradan, kurusu ise 75 liradan satılıyor. Bu sene geçtiğimiz seneye göre yüzde 100 artış var ve bu durumdan memnunuz.
    
     Muhabir: Tevfik Öztürk
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Taşovada kuru bamyanın kilosu 75 liradan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER