Taşova Orman İşletme Şefliğinden seminer

Taşova Orman İşletme Şefliğinden seminer


AMASYA (A.A) - Taşova Orman İşletme Şefi Mehmet Sandalcı, Kırsal Nüfusun Odun Dışı Orman Ürünleri Farkındalığı (KORUP) projesi kapsamında seminer verildiğini belirtti.
     Sandalcı, Atatürk Ortaokulu çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen seminere 20 kişinin katıldığını ve katılımcıların Orman İşletme Şefliği tarafından seçildiğini söyledi.
     Seminerin on gün devam edeceğini ifade eden Sandalcı, seminerle ilgili şunları kaydetti:
     Amasya Orman Bölge Müdürlüğümüzün, proje ortağı olarak yer aldığı Yeşilırmak Havzasında Kırsal Nüfusun Odun Dışı Orman Ürünleri farkındalığı (KORUP) projesi kapsamında TR 83 Bölgesinin dört ilinde Amasya-Taşova, Çorum-Bayat, Samsun-Bafra, Tokat-Niksar, ilçelerinde projenin uygulama sahası olarak seçilen pilot bölgelerde faal nüfus 15-65 yaş arası yüzde 50si kadın olmak üzere toplam 80 kişinin eğitimi faaliyet kapsamında gerçekleştirilecek.
     Sandalcı, seminerde odun dışı ürünleri envanteri ve planlanması, ekonomi ve işletmecilik, odun dışı orman hizmetleri, toprak koruma, bitki koruma, bitki tür teşhisi, bitki ürün kaynaklarının korunması gibi konuların ele alınacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Tevfik Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Taşova Orman İşletme Şefliğinden seminer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER