Taşucunda festival coşkusu

Taşucunda festival coşkusu


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde gerçekleştirilen Taşucu Çevre Festivalinin açılış töreni, kortej ve mehteran yürüyüşüyle başladı.
     Belediye hizmet binası önünden başlayan kortej geçişi Atatürk Anıtında son buldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran ekibi eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe vatandaşlar da ilgi gösterdi. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden program, Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaşın anıta çelenk koymasının ardından sona erdi.
     Festival alanındaki tören ise mehteran gösterileriyle devam etti.
     Başkan Açıkbaş, yaptığı konuşmada, karnaval havasında geçen festivale katkı sağlayanlara teşekkür etti.
     Festival kapsamında olta ile balık yakalama ile mavi yengeç ve kum maratonu koşularının yapıldığını hatırlatan Açıkbaş, şunları kaydetti:
     1968den 1995e kadar Balıkçılık Festivali, 1995 den bu yana Taşucu Çevre Festivali olarak kutladığımız etkinliklerimize katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum. Taşucu olarak özel bir konum ve coğrafya da bulunuyoruz. Bir yanımız masmavi deniz ve adalarımız, bir yanımız yemyeşil Toroslar, bir yanımız göller, bataklıklar, nehir ve sahillerimiz ile uçsuz bucaksız kumsallar. Böyle eşsiz bir coğrafyada bizler de, çevre festivali etkinlikleri kapsamında bu güzelliklerimize de dikkat çekmek istedik. Amacımız hem bölgemizi hem de Taşucunu tanıtarak marka şehirlerarasına getirmektir.
     Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever ve AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurtun da katıldığı festivalde, Gürhan Ötün, Grup Ada ve Gökçe konser verdi.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Taşucunda festival coşkusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER