Akyazı Fem Dersaneleri Müdürü Faruk Uysal, "Üniversite sınavına hazırlanmak uzun ve yorucu bir maratondur. Planlı, disiplinli ve azimli olmayı gerektirir. Sınavda ilköğretim ve ortaöğretimden de soru çıkabiliyor. Bu da eski bilgilerin tekrar hatırlanmasını gerektirmektedir. Öğrencilerin tatil rehavetinden bir an önce çıkıp ders planı yapmaları gerekir." dedi.
Akyazı Fem ve Anafen dersanelerinin öğretmenleri tatilin bitmesinin ardından yeniden bir maratona girildiğini ifade etti. Anafen Dersanesi coğrafya öğretmeni Adem Taştekin çocuklarının başarısı için anne ve babalarının onlara ortam hazırlaması gerektiğini söyledi. Başarının takiple geleceğini vurgulayan Taştekin şöyle konuştu: "Eğitim Öğretimin başlamasıyla yeni bir planlama yapmak durumundasınız. Yapılacak zaman planlamasıyla gün daha verimli hale getirilebilir. Planlama yapılırken, hedefe yönelik ders çalışma süreleri, yapılacak sosyal etkinliklere ayrılacak zaman, yatış ve kalkış saatleri ile uykuda geçecek toplam süreyi öncelikle belirlenmeli ve ölçünün dışına da çıkılmamalıdır. Zamanı kullanma becerisi kazanabilmek için önce, çalışma çizelgesi hazırlanmalı, çizelgede, derse ve diğer aktivitelere ayıracak zamanlar belirlenmelidir. Çalışılacak dersler uygun saatlere yerleştirilmeli."
Gerçek sınavın provası Deneme sınavları olduğunun altını çizen geometri öğretmeni Fatih Eraslan ise "Öğrencilerin hayatının yönünü belirleyen sınavların da provası da deneme sınavlarıdır. Deneme sınavlarına giren aday, gerçek sınavda ne yapacağını bilir, gerçek sınavda karşılaşacağı durumlarla daha önceden yaşayacağından dolayı gerçek sınav tecrübesi edinecektir. Bu nedenle tüm deneme sınavlarının dikkatle uygulanması gerekir." dedi.
Ders çalışmada konsantrenin önemine değinen fizik öğretmeni Aziz Kaya, "Dağınıklık, insanın kendisini rahatsız hissetmesine neden olacağı için böyle bir ortamda çalışma yapmak boşa zaman harcamaktır. Çalışma yapılacak yerin mümkün olduğunca düzenli, dikkatin dağılacağı fazla obje olmamasına özen gösterilmelidir. İlginin sadece çalışılan konuya yönelmesi dikkat yoğunlaşmasını sağlayacak artıracak önemli bir durumdur." değerlendirmesinde bulundu.
Matematik Öğretmeni Talha Sütçü, "Gereğinden fazla alınacak gıdalar ders çalışmayı olumsuz etkiler. Zihnin daha zinde olabilmesi için dengeli gıda alımına özen gösterilmelidir. Başarıyı engelleyen faktörlerden birisi de ertelemedir. Yapılması gereken ders tekrarlarının birikmeden günlük olarak yapılmasıdır." şeklinde konuştu.
CİHAN