Tatilcilere ayı uyarısı

Tatilcilere ayı uyarısı -Gölcük Tabiat Parkına gelen tatilciler, akşam saatlerinde parka inen ayılar konusunda uyarılıyor


BOLU (A.A) - Boludaki Gölcük Tabiat Parkına gelen tatilciler, akşam saatlerinde parka inen ayılar konusunda uyarılıyor.
     Boluya yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta bulunan Gölcük Tabiat Parkına akşam saatlerinde inen ve çöplerde yiyecek arayan ayılar, tatilcileri tedirgin ediyor.
     Gelen ihbarlar üzerine harekete geçen Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bolu Şube Müdürlüğü ekipleri, tatilcileri, hoparlörlerden yapılan anonslar ve göl çevresine asılan tabelalarla ayılara karşı dikkatli olmaları yönünde uyarıyor. Alınan tedbirler kapsamında, Gölcük Tabiat Parkına saat 20.00dan sonra girişlere de izin verilmiyor.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı Şube Müdürü Özkan Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gölcük Tabiat Parkının etrafının yaban hayatı koruma sahası olduğunu anımsattı.
     Bölgede çok sayıda yaban hayvanı yaşadığına işaret eden Yavuz, şöyle konuştu:
     Burada bulunan hayvanlar, akşam saatlerinde göl çevresine iniyor. Bunu birkaç yıldır yapıyorlar. Göle inen ayılar, çöp konteynerlerini karıştırarak, yiyecek arıyor. Biz de akşamları çöpleri toplatarak, ayıların sürekli gelmesini engellemeye çalışıyoruz. Buna rağmen ayılar gelmeye devam ediyor.
     Yavuz, parka inen ayıların başka bir yere nakledilmesinin, sayılarının çokluğu nedeniyle zor olduğunu anlatarak, vatandaşların belirli saatlerden sonra piknik alanlarında bulunmamaları konusunda uyarılar yaptıklarını bildirdi.
     Ayıların, bölgeye gelişinin önlenmesi için yemleme çalışması yapmanın uygun olmadığına dikkati çeken Yavuz, bu çalışma birçok yaban hayvanının aynı bölgeye gitmesi sonucu sıkıntı oluşturabileceğini belirtti.
     Yavuz, herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermemek için alınan tedbirleri titizlikle uyguladıklarını belirterek, ayı avlamanın yasak olduğunu ve para cezası uygulandığını da sözlerine ekledi.
     (EG-NC-TAR)
<< Önceki Haber Tatilcilere ayı uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER