Tatvanda Denizci Heykelinin yapımı sürüyor

Tatvanda Denizci Heykelinin yapımı sürüyor


BİTLİS (A.A) - Tatvanın simgelerinden olan ve 13 yıl önce dönemin belediye başkanı tarafından bulunduğu yerden kaldırılan Denizci Heykelinin yapımı sürüyor.
     Heykelin yapımı için kampanya başlatanlardan gazeteci Ferhan Çelebi, Tatvan İşletme Parkına kurulacak heykelin zeminini hazırlama çalışmasının bitme aşamasına geldiğini ve heykelin kısa sürede yerine oturtulacağını söyledi.
     Denizci Heykelinin Tatvanın simgesi olduğunu ve dönemin belediye başkanı tarafından kaldırıldığını ifade eden Çelebi, şöyle konuştu:
     Heykel, 1950 yılında Cevdet Selvi adında bir heykeltıraş tarafından, hiçbir bedel alınmadan Tatvana kazandırılmış. Eski denizcilik işletmesi oteli önüne yapılan heykel, o günden 1989 yılına kadar adeta ilçenin simgesi haline gelmişti. Tatvanda doğup büyüyen, ancak çeşitli nedenlerden dolayı yaşamlarını ülkemizin çeşitli illerinde sürdüren hemşehrilerimizle karar aldık. Heykelin yeniden yapılması için ortak bir fikir ortaya attık. Bu fikir çok büyük bir yankı uyandırdı. Aldığımız karar doğrultusunda, heykeltıraş Şiyar Epözdemirden destek istedik. O da heykeli yapabileceğini söyledi. Heykelin dikileceği alanı belediye başkanımız Abdullah Ok da onaylayınca, bizlere heykeli 30 Haziranda dikmek kaldı.
     Heykelin kurulacağı havuzun tamamlandığını, havuza su ve ışık verildiğini belirten Çelebi, heykelin Tatvana renk katacağını dile getirdi.
     Çelebi, Tatvanlılar olarak bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlere heykel konusunda her türlü desteği sağlayan Başkan Oka, kampanyaya katılan bütün hemşehrilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tüm hemşehrilerimizi 30 Haziranda ilçemizin sembolü olan Denizci Heykelinin açılışına davet ediyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir
     Yayıncı: Berin Çetin
<< Önceki Haber Tatvanda Denizci Heykelinin yapımı sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER