Tatvanda Tevhid Bilinci semineri

Tatvanda Tevhid Bilinci semineri


BİTLİS (A.A) - Tatvan Özgür-Der tarafından Tevhid Bilinci semineri düzenlendi.
     Dernek binasında Tatvan Özgür-Der üyesi İbrahim Aykanın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminer, Diyarbakır Özgür-Derden Abdulhakim Beyazyüz tarafından yapılan sunumla devam etti.
     Beyazyüz, Kuran-ı Kerimde tevhidin defalarca tekrar edilerek anlatıldığını, bütün peygamberlerin gönderiliş amacının da tevhid olduğunu söyledi.
     Peygamberlerin toplumları ve insanları terbiye etmeye çalıştığını belirten Beyazyüz, şöyle konuştu:
     Rabbimiz tevhidi çok önemsediği içindir ki kendisine şirk koşanı, yanı tevhid konusunda yanlış yapanı affetmez. Tevhidi anlamayan bir insanı namaz, oruç ve zekat kurtaramaz. İman ancak tevhidle gerçekleşir. Her kim ki hayatında Allahı tek mabud olarak görse ve ona göre yaşarsa kurtulur. İnsanların çoğu Allaha ortak koşmadan iman etmezler. İstisnalar olsa da gerçek budur. Allahı inkar eden yoktur. Allahı birlememek ve tevhid sorunu vardır. Bu sorun her zaman ve her dönemde olmuştur. Allah tek ilahtır. Ondan başka ilah yoktur. Kuran-ı Kerim bizlere Allahın vahid ve ehed olduğunu söylüyor. Ehed olmak, eşi benzerinin ve tekinin olmamasıdır. Allah bizleri seviyor ve bizlerden razı olmak istiyor.
     İnsanın ancak, Allahın istediği şekilde yanı vahiyle kendini inşa ederse kurtulabileceğini belirten Beyazyüz, tevhidin zıddının şirk olduğunu, insanların çoğunun da şirk koşmadan yaşayamadığını kaydetti.
     Beyazyüz, İnsanlar en çok şefaat ve yardım istemede şirk koşar. İnsanoğlu yaratış icabı zayıf ve güçsüz olduğundan, kendinden güçlü olan Allah ile arasına aracılar koyar. Bu aracılardan şefaat, yardım ve merhamet bekler. Allahtan başka kimse bize merhamet etmez ve yardım edemez. Allahın izni olmadan kimse bize şefaat edemez. Bu nedenle tevhidi en iyi Allahın kelamı olan Kuran ile anlayabiliriz. Hayatımızı Kuran ile inşa edelim. Her gün Kuran okuyalım ve anlamaya çalışalım. Allah ile buluşmak ve konuşmak için Kuran ile buluşalım dedi.
     Program soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Tatvanda Tevhid Bilinci semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER