Tatvan Belediyesinin karla mücadele çalışmaları

Tatvan Belediyesinin karla mücadele çalışmaları


BİTLİS (A.A) - Tatvan Belediyesi, cadde ve sokaklarda başlattığı kar temizleme çalışmalarına devam ediyor.
     Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 kepçe, 1 greyder ve 4 kamyon ile çalışma sürdürdüklerini söyledi.
     İş makineleriyle kamyonlara yüklenen kar yığınlarının, ilçe dışına taşındığını belirten Ok, Yoğun kar yağışının ardından, karla mücadele çalışmalarını ilk aşamada atlattık. Cumhuriyet caddesi ve belli işlek caddelerde biriken kar yığınlarını, temizleme çalışmalarımız sürmekte. Cumhuriyet caddesinde temizlik çalışmalarını imkanlarımızla yaptık dedi.
     Tatvanda çatıdan düşen kar birikintisinin genç bir kızın başına düşerek yaralanması ve yaşanan diğer olayları da değerlendiren Başkan Ok, kış sezonunun başlamasıyla, bina sahiplerini saçaklardaki tehlikelere karşı uyardıklarını belirtti.
     Yaşanan olayların ders alınması gerektiğine vurgu yapan Ok, şunları söyledi:
     Görüntüler ders niteliğinde. Kar yağışı başlar başlamaz, bu gibi olayların yaşanabilme ihtimaline karşı uyarılarımızı yaptık. Bina sahiplerinin ve vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor. Bu konuda hazırladığımız ve neler yapılması gerektiğini içeren broşürleri, esnafa ve bina sahiplerine dağıttık. Bu olayların bir daha yaşanmaması için biz de belediye yönetimi olarak konuyu gündemimize aldık. İmar birimimizi, tehlikelere yol açmayacak çatı sistemlerini araştırması için görevlendirdik.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Tatvan Belediyesinin karla mücadele çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER